5 bin öğrenciye kırtasiye yardımı

5 bin öğrenciye kırtasiye yardımı
Atakum Belediyesi tarafından, Pazartesi günü başlayacak eğitim-öğretim yılı öncesi, ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldı. Başkan Taşçı, “Çocukların eğitimi önceliğimizdir” dedi.

Atakum Belediyesi olarak hayata geçirdikleri Hayır Çarşısı projesi kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine kırtasiye malzemelerini teslim eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Tüm çocukların eşit imkanlara sahip olması için çalışıyoruz” dedi.

 

Atakum Belediyesinin ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren projesi Hayır Çarşısı, yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle kırtasiye yardımlarına başladı. İlçedeki 5 bin öğrenciye kırtasiye yardımı yapacaklarını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “İki gün sonra başlayacak olan yeni eğitim-öğretim yılında okula gidecek çocuklarımızın kırtasiye eksiklerini gidermek için harekete geçtik. İlçemizde belirlediğimiz dar gelirli ailelerin 5 bin çocuğu Pazartesi günü ders başı yapacak. Bugün Atakumlu hemşerilerimizden gelen kırtasiye yardımlarını ihtiyaç sahibi 500 çocuğa teslim ettik. Atakum Belediyesi olarak çocuklarımızın eğitimini önemsiyoruz. Bu anlamda ilçemizde sosyal dengeyi sağlamak ve eğitimde başarıyı artırmak amacı ile gerçekleştirdiğimiz sosyal yardımlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Atakum Belediyesi olarak ilçedeki okullara da ciddi yatırımlar yaptıklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Göreve geldiğimiz günden bugüne geçen 4 buçuk yıllık süreç içerisinde ilçemizdeki okullara özel önem verdik. Çocuklarımızın eğitim yuvalarının fiziki imkanlarını iyileştirme adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla, bakım, onarım, çevre düzenlemelerinin yanı sıra okullarımıza birçok yeni tesis kazandırdık. Alanı yeterli olan okullarımızın bahçelerine halı sahalar inşa ettik, bazı okullarımızın konferans salonlarını yeniledik. Bu çalışmalarımız için Atakum Belediyesi olarak yaklaşık 6 buçuk milyon TL bütçe harcayarak, Atakum’da eğitime yapılan yatırım anlamında rekor kırdık. Çocuklarımızın eğitimi bizim için son derece önemlidir. Atakum Belediyesi olarak eğitime destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.