450 Yıllık Tarihi Samut Dede Festivali 10 Mayıs'ta

450 Yıllık Tarihi Samut Dede Festivali 10 Mayıs'ta
Samsunun Havza ilçesinde Şehyler Mahallesi Samut Dede Mevkiinde yaklaşık 450 yıldır kutlanan Samut Dede Hıdırellez Festivali bu yıl 10 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Havza ve Köylerini Sevenler Derneği tarafından geçen yıl ilk kez organize edilen tarihi festival çalışmaları hakkında Havza Dernekler Federasyonu (HADEF) Kurucu Başkanı ve İstanbul Samsun Dernekler (İSDEF) Başkanı Fikret Bıyık Havza Dernekler Federasyonu (HADEF) Samsun Bölge ve Havza ve Köylerini Sevenler Derneği Başkanı Ahmet Güngör'den bilgiler aldı.

"TÜM HAZIRLIKLARIMIZ TAMAMLANDI"

Samsun'da bulunan Dernek Binasında gerçekleşen görüşmede Güngör  yaptıkları araştırmalar neticesinde Samut Dede Hıdırellez Festivalinin tarihinin yaklaşık 450 yıllık bir geçmişe dayandığını ve bölge halkı tarafından bu geleneğin yaşatılmaya çalışıldığını belirterek; "Böylesi köklü bir geçmişi olan ve önceleri panayır şekilden hıdırellez günleri bölge halkı tarafından kutlanan geleneğin tanıtılması ve yaşatılması adına geçen yıldan itibaren tüm hazırlık ve tanıtım çalışmaları derneğimiz tarafından yapılmakta. Bu yıl ikinci kez derneğimiz tarafından düzenlenecek olan tarihi Samut Dede Hıdırellez Festivali için tüm hazırlıklarımız tamamlandı ve tanıtım çalışmalarına başladık. İnşallah 10 Mayıs Pazar günü festivalimize tüm halkımızı bekliyoruz." dedi.

"FESTİVALE EN ÜST SEVİYEDE KATLIM OLACAK"

HADEF Kurucu Başkanı ve İSDEF  Başkanı Fikret Bıyık ise HADEF Samsun Bölge Başkanı Ahmet Güngör'ü tebrik ederek; " Havza ve Köylerini Sevenler Derneği kurulmasına kısa süre önce kurulmasına rağmen dernekçilik adına güzel faaliyetlerde bulundu. Samut Dede geleneğinin yaşatılması ve tanıtılması adına önemli işler yapmaktasınız. HADEF ve İSDEF olarak festivale en üst seviyede katılım olacak.  HADEF'in Samsun'da ki temsilcisi olan ve Bölge Başkanlığı görevini yürüten Havza ve Köylerini Sevenler Derneğinin yanındayız ve her zaman yanında yer alarak kendilerine gerekli desteği vereceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.