41 adrese eşzamanlı operasyon!

41 adrese eşzamanlı operasyon!
İstanbul'da iki ayrı hırsızlık çetesine 5 ay süren takibin ardından yapılan operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.

41 adrese eşzamanlı yapılan baskınlarda çok sayıda çalıntı eşya ele geçirildi. Şüphelilerin sorgusuna Asayiş Şube Müdürlüğü'nde başlanırken gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından polise çok sayıda geliş kaydı bulunduğu öğrenilen D.K.(26) ile M.K.(33)'ün yönettiği iki ayrı hırsızlık çetesini yakalamak için 5 ay önce soruşturma başlatılmıştı. Sürdürülen teknik ve fiziki takibin ardından delilleri toplayan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri bu sabaha karşı Fatih, Bağcılar, Bahçelievler, Kağıthane, Sarıyer, Şişli, Eyüp, Beyoğlu, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Kartal, Sultangazi ilçelerinde daha önceden tespit edilen 41 adrese eşzamanlı baskın yaptı. Baskında suç şebekesini yöneten i D.K. ve M.K.'nın bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

ÇALIP YARI FİYATINA SATIYORLARMIŞ

Polis baskın yaptığı evlerde yaptığı aramalarda televizyonlar, kol saatlerinin aralarında bulunduğu çok sayıda çalıntı eşya ele geçirdi. Şüphelilerin sabaha karşı işyerlerinin kepenk kilitlerini kırarak girdikleri, işyerlerinde bulunan eşyaları çaldıkları, daha sonra bunları yarı fiyatına satarak paraya çevirdikleri öğrenildi. Şüphelilerin şu ana kadar 36 işyeri, 7 ev olmak üzere 43 ayrı hırsızlık olayı gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Yetkililer, şebeke elemanlarının sorgusunun devam ettiğini gözaltı sayısının önümüzdeki saatlerde artabileceğini belirttiler. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.