4 ÖLÜMDE SAHTE İÇKİ ŞÜPHESİ

4 ÖLÜMDE SAHTE İÇKİ ŞÜPHESİ
Mersin'de 4 ölüm vakasında sahte içki şüphesi
MERSİN'de son 10 gün içinde meydana gelen 4 ölüm olayının, sahte içkiden kaynaklandığı ileri sürüldü.
Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özden Baştürk, 3 Ekim'de arkadaşlarıyla çıktığı yemekten sonra gittiği evinde fenalaştı. MÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Baştürk, 3 günlük tedavi sürecinden sonra yaşamını yitirdi. 'Metil alkol zehirlenmesi' şüphesi bulunduğu öne sürülen Prof. Dr. Baştürk'ün, kesin ölüm nedeni Adana Adli Tıp Kurumu'nun hazırlayacağı otopsi raporu ile belirlenecek.

4 Ekim'de de Toros Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitiren 48 yaşındaki Sinan C., Tarsus İlçesi'nde ise 35 yaşındaki Zeki B. ve 51 yaşındaki Mehmet P.'nin ölümleri kuşkulu bulundu. Bu kişilerin ölümünde de 'metil alkol' şüphesi olduğu ileri sürüldü.

Mersin Sağlık Müdürü Dr.Aytekin Kemik ise 4 ölüm olayı ile ilgili kesin otopsi sonucunun beklendiğini söylemekle yetindi.

Öte yandan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin son 1 haftada düzenledikleri 5 ayrı sahte içki üreten 8 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerle birlikte toplam 3 bin 869 şişe kaçak içki ile 600 litre etil alkol ele geçirildi.
 (DHA)-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.