4 MİLYON LİRA KÂR EDİLDİ

4 MİLYON LİRA KÂR EDİLDİ
Taşerona verilmedi 4 milyon lira kâr edildi

 

Terme Belediyesi, kendi bünyesinde kurduğu Temizlik İşleri Müdürlüğüne yaptığı yatırımlarla daha temiz bir Terme için çalışırken, bu alanda hizmet alımı yapmayarak da 2 yılda belediye bütçesine 4 milyon lira tasarruf sağlamış oldu.

Türkiye’de belediyelerin neredeyse tamamı temizlik işlerini hizmet alımı şeklinde yapıyor. Samsun’un Terme Belediyesi ise belediye bünyesinde kurduğu Temizlik İşleri Müdürlüğü ile bu işi kendi imkânları ile yapıyor. Belediye Başkanı Şenol Kul, kendi ekibi ile gerçekleştirdikleri temizlik işleri sayesinde 2 yılda 4 milyon liranın belediyede kalarak başka hizmetler için kullanıldığını söyledi.

ÖNCE ŞANTİYE KURULDU

Terme Belediyesi tarafından belediye temizlik işlerinin daha verimli gerçekleşmesi amacıyla modern temizlik işleri şantiyesi kuruldu. İlçenin Çay Mahallesi sınırları içerisinde 5 bin metrekare alan üzerinde kurulan Temizlik İşleri Şantiyesinde 21 araç ve 70 personel ile hizmet veriliyor. Belediye bu hizmet kalitesini daha da arttırmak amacı ile 5 adet aracı daha filosuna dahil edecek.

3,5 MİLYONLUK DEV YATIRIM

Başkan Şenol Kul Terme halkına verdikleri sözleri yerine getireceklerini söylerken, “2014 yılından itibaren Temizlik İşleri Şantiyesine, araç ve ekipman desteği olmak üzere 3,5 milyon liralık yatırım yaptık. Bunların içerisinde Modern çöp toplama araçları, konteynır yıkama aracı, vakumlu süpürge, yol süpürgeleri, kamyon, traktör vb. yer alıyor. İnşallah yaşanabilir bir Terme için hem halkımız hem de bizler üzerimize düşen görevi yapacağız. Temizlik konusu başta olmak üzere her konuda vatandaşımızın desteği bizim için çok önemli. Biz Terme halkı ile belediyeyi birlikte yöneteceğimizi söyledik. Halkımızın isteği dışında hiçbir şey yapmayacağız” dedi.

TERME’DE BÜYÜK DEĞİŞİM YAŞANIYOR

İki yıldır temizlik hizmetlerinin hizmet alımını yapılmayarak, belediyenin kendi kaynakları ile yapıldığını ifade eden Başkan Şenol Kul, Terme Belediyesi olarak amaçlarının, bu ilçede yaşayan herkese kolay ve modern bir yaşam sunmak olduğunu söyledi. Terme’de büyük değişim yaşandığını ifade eden Şenol Kul, “Bu değişimi çevre ve temizlikte de gösteriyoruz. İlçenin güzelliği temizliğinden belli olur. Bizler daha temiz, sağlıklı ve güzel bir Terme için çalışıyoruz. Araç ve ekipmanlara takviye araç ve ekipman eklendi. Temizlik araçlarımız merkezi caddelerimize günde 4–5 sefer yapıyor ve günlük 60-70 ton arası çöp topluyor” dedi.

BAŞKA HİZMETLER İÇİN

Başkan Şenol Kul yapılan yatırımların termeye kaldığını belirterek, Aynı zamanda da 4 milyon liralık bir tasarruf sağlandığını ifade etti. Şenol Kul, “Türkiye’de birçok Belediye Temizlik işleri konusunda hizmet alımı yöntemini seçiyor. Göreve geldiğimizde ilçemizde de temizlik işleri hizmet alımı şeklinde yapılıyordu. Fakat biz bunun yerine kendi şantiyemizi kurarak çalışmalara başladık. Bu alanda şantiye için harcadığımız paralar belediyemize ekipman olarak kalırken aynı zamanda da hizmet alımı yapmayarak 2 yılda 4 milyon lira tasarruf sağladık. Sağlanan bu tasarrufu da Termeli vatandaşlarımıza farklı hizmet noktalarında harcadık.” Şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.