4. DİN ŞURASI

  Din şurasında konuşma yapan Sayın Başbakan R.Tayyib ERDOĞAN, Din Medya vaizlerinin inisiyatifine bırakılmamalıdır “  , yoksa köşede bucakta, kahvedeki vatandaşın bu konularda bu doğrultularda konuşmalar yapacağı yolundaki beyanı dikkat çekicidir.
  
  İlim adamı etiketi ile birçok konuda yorum yapan, televizyon programlarında boy gösteren, birçok kişinin, dini meseleleri, Maddeci görüşün ağır bastığı, İslam "in temel inanış esasını teşkil eden, AMENTÜ başlığı altında, toplanmış bulunan, kaideleri dikkate almadan, bu konuda inanç"ın tespitinde açıkça İMAN ETTİK veKABUL ETTİK mutabakatı olmadan, yapılan konuşmaların, İslam inanışı ve bilimi açısından hiçbir değerinin olamayacağıdır. 

   
  Sayın Başbakanın İlim adamlarımızdan isteğimiz halkımızın ve toplumumuzun" da isteğidir. Ne var ki medyalarımızı şenlendiren birçok din adamının bu vasıfları gösteremediğidir.,Sayın Başbakanın deyimi ile”Din medya vaizlerinin insiyatifine bırakılmamalı” sözü en güzel tespittir. Bu konuda ilgililerin vebali çok büyüktür. Kamer suresi l7 “ANDOLSUN"Kİ BİZ KUR"ANI ÖĞÜT ALINMASI İÇİN KOLAYLAŞTIRDIK, DÜŞÜNÜP ÖĞÜT ALAN VAR, MI “ aynı surenin 32 ve 40 Ayetleri aynı ifadeyi tekrar ederken,   En Zuhruf Suresi 3. ayeti. “BİZ ONU ANLAYASINIZ DİYE ARABÇA BİR KUR"AN YAPTIK” beyanı, İfade üstünlüğü, Anlaşırlılığı, Gelişinden bu yana 1430 sene geçmesine rağmen, her meseleye cevap verebilmesi, İLAHİ MESAJ"ın Yüceliğini göstermektedir.

   
  İslam"ın Nuru Güneş" in ışıkları gibidir. Karanlıkları, aydınlatır, Mikropları yok eder, Zihinleri ve Akılları tatmin eder. Felahı kurtuluşu gösterir, Kötülükleri def edip İyilikleri Celp eder, HAK ve ADALETİ Tesis eder, Hayatı gerçek manası ile tarif eder, Eşref"i mahlûkat durumuna yükselen insanı, yaratılanların efendisi konumuna getiren. Yüce bir güce sahiptir.
                               -   En tehlikelisi ise-
  “ONLARI GÖRDÜĞÜNDE CÜSSELERİ HOŞUNA GİDER. KONUŞTUKLARINDA SÖZLERİNE KULAK VERİRSİN. ONLAR ELBİSE GİYDİRİLMİŞ KÜTÜKLER GİBİDİR. HER GÜRÜLTÜYÜ ALEYHLERİNE SANIRLAR, ONLAR DÜŞMANIN TA KENDİSİDİR. ONLARDAN SAKIN. ALLAH ONLARI KAHRETSİN. NASIL DA HAKTAN YÜZLERİ ÇEVİRİYORLAR.” Münafikün suresi 4 .Ayet.
  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR