357. kısa dönem erler yemin etti

357. kısa dönem erler yemin etti
Samsun İl Jandarma Komutanlığı'nda, vatani görevini yapan ve üç haftalık temel eğitim sürelerini tamamlayan 357. kısa dönem yükümlülerin yemin töreni Bafra'da düzenlendi.

Bafra Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen yemin törenine Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Samsun İl Jandarma Komutanı J. Albay Hacı Demirezen, Samsun İl Jandarma Komutan Yardımcısı J. Albay Vural Yıldırım, Samsun İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Komutanı J. Yarbay Mehmet Arı, Samsun İl Jandarma Komutanlığı Harekat Eğitim Şube Komutanı J. Yarbay M. Ali Bayer, Bafra Askerlik Şube Başkanı P. Yzb. Serkan Savaş, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Daire Müdürleri, Kurum Amirleri, Sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda asker aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende 357. kısa dönem yükümlüler adına konuşan J. Er. Emre Erkan, "Bizler kutsal yuvamız olan askerlik ocağına yurdun değişik yerlerinden koşarak geldik. Amacımız her Türk vatandaşının yaptığı gibi askerlik görevimizi yapmak ve sorumluluklarını yerine getirmek, atalarımızdan bizlere miras kalan Cumhuriyetin laik ve demokratik rejimi canımız pahasına korumaktır.''şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından J. Er. Semih Gür, "Ben Askerim" adlı şiiri okuyarak katılımcılardan büyük alkış alırken, 357. Kısa dönem erlerinden Samsun İl Jandarma Komutanlığı'na ilk katılan J. Er. Tansu Tatar'a Bafra Kaymakamı Halis Arslan tarafından ödül verildi.10-28 kasım tarihleri arasında üç haftalık temel eğitimini tamamlayan 357. kısa dönem erlere, Eğitim Bölük Komutanları J. Üstgm. Volkan Yıldırım tarafından yemin ettirildi.
Samsun İl Jandarma Komutanı J. Albay Hacı Demirezen, " Jandarma teşkilatımız dün olduğu gibi bu günde milli bütünlüğümüze kastedecek her türlü tehdide karşı azim ve kararlılıkla karşı koyacaktır. Bizlere emanet ettiğiniz yiğit evlatlarınız temel askerlik eğitimlerini tamamlayarak yapmış oldukları yeminle Jandarma ve TSK mensubu olmuştur. Çok kısa sürede askerlik eğitimini hak ederek karşınızda gururla dimdik duran evlatlarınızla ne kadar övünseniz azdır. Kahraman Mehmetçikler her Türk askeri gibi askerlik görevini ifa etmek üzere birliğimize katıldınız. Üç haftalık temel eğitim süresini tamamladıktan sonra bu gün burada vatan ve millet uğruna canınızı feda edebileceğiniz haykırarak, laik cumhuriyetimizi her ne pahasına olursa olsun koruma ve kollama azminizi şehit kanlarımızdan oluşmuş albayrağımız ve silah üstüne ellerinizi koyarak ant içtiniz.''dedi.
Konuşmadan sonra yemin eden askerler hep bir ağızdan,''Jandarma'' marşını söylediler. Tören geçidinde ise duygulu anlar yaşandı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.