35 yıldır simitçilik yapıyor, Simitçilikten emekli olacak

35 yıldır simitçilik yapıyor, Simitçilikten emekli olacak
Samsun’un Havza ilçesi Otogar Kavşağı'nda Alaattin Ergün(50) isimli vatandaş, tam 35 yıldır Samsun-Ankara karayolu istikametinde yolculuk yapan sürücülere simit satarak yaşamını sürdürüyor.

Simit sayesinde evin geçimini sağladığını belirten Ergün, 11 ay sonra da emeklilik için pirim gününü doldurarak yaptığı işi bırakacağını söyledi.

Şehirlerarası yolda simit satması nedeniyle yazın, özellikle de bayram gidiş ve dönüşlerinde yoğun bir ilgiyle karşılaştığını belirten Alaattin Ergün," Kışın haliyle işler düşüyor. Günlük 150 ile 200 arası simit satıyorum. Kırmızı ışıkta duranlara ben simit ikram ediyorum. Simitlerin tanesi 1 lira. Samsun'un simidi lezzetli olduğu için genelde geri çevrilmiyor. Bazen istisna da olsa gurbetçilerden denk gelirse 40-50 simit birden alan çıkabiliyor." dedi.

Kırmızı ışık ile yeşil ışık arasında simit satışı yaptığı için para üstünü vermekte ya da sattığı simidin parasını almakta zorlandığı zamanlar olduğunu anlatan Ergün, "Para üstünü veremediğim ya da parasını alamadığım zamanlar oluyor. Bu iş böyle bir iş. Yaşantım böyle sürüp gidiyor." diye konuştu.

Şehirlerarası yol kenarında görev yapması nedeniyle çok kazaya şahitlik ettiğini anlatan Ergün, "Ekmek parası olduğu için bu işi yapmaya mecburum. Çok dikkat ediyorum. Emekli olmama 11 ay kaldı. Sigortamı ödemeye çalışıyorum. Emekli olunca yapmayacağım. Biri kız, 2 evladım var. Kızım evli oğlum okuyor." şeklinde konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum