"3,5 MİLYAR $ İHRACAT"

"3,5 MİLYAR $ İHRACAT"
Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, Samsun'da Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu'nun (OSBÜK) Karadeniz Bölge Toplantısı'na katıldı ve "Karadeniz Bölgesi'nden 11 ayda 3,5 milyar dolarlık ihracat yapıldı.'' dedi.

Milli Teknoloji Zirvesi kapanış törenine katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak için kente gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: Samsun Lojistik Merkezi, Samsun Metal ve Metroloji Test ve Kalibrasyon Merkezi,Organize Sanayi Bölgesi, Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret AŞ, Bahadır Tıbbi Aletler Sanayi ve Ticaret AŞ'yi ziyaret ettikten sonra Valilik, Büyükşehir Belediyesini ziyaret ettikten sonra  cuma namazını ise Büyük Cami'de kıldı. Ardından OSBÜK Karadeniz Bölge Toplantısı'na katıldı.

8888888888888.jpg

Bölgeden 3,5 Milyar Dolar İhracat
OSBÜK'ün 7. Toplantısı'nı Samsun'da yaptıklarına işaret eden Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Ankara'da kapalı kapılar arkasında çalışmadıklarını, sanayici ve girişimcinin fiziken de yanında olmayı önemsediklerini ifade etti. Toplantıyı değerli kılan bir özelliği ise Samsun'dan tüm Karadeniz'e ulaşacak olmalarının oluşturduğunu belirten Varank, 18 şehirde üretim yapan 56 OSB'nin temsilcileriyle görüşecekleri bilgisini paylaştı.
Karadeniz Bölgesi özelinden birkaç konuya vurgu yapmak istediğini belirten Varank, şunları söyledi: "Karadeniz Bölgesi'nden 11 ayda 3,5 milyar dolarlık ihracat yapıldı. Bu tutar geçtiğimiz yıla göre yüzde 12'lik bir artışa tekabül ediyor. İlk üç sırada Trabzon, Samsun ve Zonguldak yer alıyor. Bölgedeki diğer illerin de aynı performansı yakalamasını ümit ediyorum. Teşvik ve desteklerimizle yanınızda olmaya devam edeceğiz.'' dedi. 

9999999999999999.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum