30 Ağustos'u Adılar

30 Ağustos'u Adılar
Samsun'da Türkçüler dün Atatürk heykelinde bir araya gelerek 30 Ağustos'u andılar. Heykelde Vatan Marşı okuyan grup buradan Kurtuluş Yolu'na geçtiler.

 'Ne Sağcıyız Ne Solcu Turancıyız Turancı', 'Bir Şanlı Ordunun Neferleriyiz, Mustafa Kemal'in Askerleriyiz', 'Vatan Sana Canım Feda' gibi sloganlarla Kurtuluş Yolu'na ilerleyen grup burada basın açıklaması düzenlediler.

Ötüken Dergisi Samsun Şube Başkan Yardımcısı Ali Kaan Yazıcı'nın yaptığı basın açıklaması şu şekilde: "Türk milleti yüce başbuğlar yetiştirmiş, onları dünyaya hakim kılmıştır. Başbuğ Alparslan'ın Malazgirt Zaferi'nin bir benzerini yüzyıllar sonra aynı tarihlerde Başbuğ Atatürk Dumlupınar'da gösterecektir. 'Fıtrat değişir sanma bu kan, yine o kandır!' Başkumandanlık muharebesi, İstiklal Savaşı'nın kesin bir Türk zaferi olduğunun kanıtıdır. "Size öyle bir vatan aldım ki; ebediyen sizin olacaktır" diyen Alparslan'ın yüzünü yere eğmedik, eğmeyeceğiz. İki ulu yiğit görünmüş bu meydanlarda, at üstünde düşmanın üstüne 'Türk' nidalarıyla ilerlemiş. İki ulu yiğit bize bir Türk'ün dünyaya bedel olduğunu göstermiş. Bu topraklar için şehit düşmüş asker soyumun, aziz şehitlerinin ve ulu Başbuğların ruhları şâd olsun. Başbuğlarımızın emaneti olan Türk Dünyası bugün ikinci bir İstiklal Savaşı hazırlığındadır. Bu savaş Ata'mızın dediği gibi iç ve dış düşmanlarımızla aynı anda gerçekleşecektir. Türk Budun, Ökün! Gün bugündür. Milli varlığımızı şahlandıracak kuvvet yine Ata'dan aldığımız asil kandır. Varlığımızı, varlığına armağan ettiğimiz Türk Soyu, gaflet uykusundan uyanacak ve demoktarik düzeni Türkçü gençlik yıkacak!" Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.