30 AĞUSTOS, MİLLET RUHUYLA KAZANILMIŞ TARİHİ BİR ZAFERDİR

30 AĞUSTOS, MİLLET RUHUYLA KAZANILMIŞ TARİHİ BİR ZAFERDİR
AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “30 Ağustos Zafer Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“30 Ağustos, ‘Ya İstiklal, Ya İzmihlal’ diyen asil bir milletin, hürriyeti ve onuru uğruna kanının son damlasına kadar canı pahasına mücadele edişinin ve emsalsiz vatan sevdasının ilanıdır. Emperyal ve bölücü emeller besleyerek milletimizi zayıf düşüreceğini, yok edeceğini zannedenlere karşı verilmiş şanlı bir direniş ve milletçe kazanılmış tarihi bir zaferdir. 1071’de Sultan Alparslan kumandanlığında Malazgirt’te verilen mücadele asırlar sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde verilmiş; 1071’de ebedi vatanımız olan Anadolu’nun bağımsızlığı 1922’de bir kez daha kahraman ordumuz ve milli mücadele ruhu daima diri olan milletimizin sergilediği inançla tescillenmiştir.

‘Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet’ ilkesi etrafında birleşen milletimiz, bugüne kadar olduğu gibi karşısına çıkarılan tüm tehdit ve saldırıları bağımsız yaşama iradesiyle bugün de etkisiz kılacak ve geleceğe emin adımlarla yürüyüşünü sürdürecektir. Ekonomik ve siyasi bahanelerle ülkemizin birliğine, dirliğine, varlığına savaş açanlar sonunda muhakkak kaybedecektir. Tarihin seyrini değiştiren 30 Ağustos Zaferi, Türkiye’nin bağımsızlığını hedef alarak kutlu yürüyüşümüzü sekteye uğratmak, durdurmaya çalışmak isteyenler için ibret olmalıdır.

30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın 96. yıldönümü vesilesiyle, başta Büyük Zafer’in Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

Mert Varıcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.