3 milyar eurosu geliyor

3 milyar eurosu geliyor
Financial Times, göçmen krizini masaya yatırmak için Malta'nın başkenti Valletta'da bir araya gelen Avrupalı liderlerin, Türkiye'ye 3 milyar euroluk yardımda bulunmayı kabul ettiğini yazdı.

 AB yetkilileri, "Türkiye'de mülteci kamplarının kurulmasında kullanılacak paraya ek olarak, Türk vatandaşlarına AB vizesi ve Türkiye'nin AB üyelik görüşmelerinin canlandırılması dâhil, bir anlaşma imzalanmasını beklediklerini söyledi" ifadesi yer alan haberde, nihai şeklin kasım sonu veya aralık başında düzenlenecek zirvede verileceği iddia edildi. 

2.5 MİLYAR EURO DOĞRUDAN 
Avrupa Komisyonu üyelerine, 3 milyar euroluk yardımın 2.5 milyar eurosunu, gayri safi milli gelirlerinden doğrudan Türkiye'ye ödemeleri önerisinde bulunulurken yardımın geri kalan 500 milyon euroluk kısmı da AB bütçesinden tamamlanacak. Bu da, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın sırasıyla 410 milyon euro, 386 milyon euro ve 534 milyon euro ödemeleri anlamına geliyor. Financial Times'ın haberine göre Valletta zirvesinde AB liderleri ayrıca, göç veren Afrika'ya da yoksullukla mücadele için 1.8 milyar euroluk fon ayırma kararı aldı. Sabah.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.