3. İlkadım Sempozyumu Sona Erdi

3. İlkadım Sempozyumu Sona Erdi
Sempozyum Kitaplaştırılacak.Başkan Erdoğan Tok; “Tarihi gerçekler kanunlarla değil, bilimsel çalışmalarla ortaya konulmalı

İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen “Tarihte Ermeniler ve Ermeni Meselesi” konulu 3. İlkadım sempozyumu değerlendirme ve kapanış oturumu ile sona erdi.

Yurt içi ve yurt dışından alanlarında uzman 81 akademisyenin katılımlarıyla 6 oturumda gerçekleşen  sempozyumda Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet dönemi ile son dönem Ermeni İlişkileri ve Ermeni Meselesi tüm ayrıntılarıyla ele alındı. 18 Aralık Cuma açılış oturumu ile başlayarak iki gün boyunca eş zamanlı olarak 3 ayrı salonda gerçekleştirilen sempozyumda tarihi gerçekler özgürlükçü ve bilimsel bir bakış açısıyla değerlendirildi.

SEMPOZYUMU ÖNEMLİ BİR FIRSAT OLDU

İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyi ile birlikte gerçekleştirilen sempozyumla ilgili değerlendirmelerde bulunan İlkadım Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, “ Akademik çalışmalarla Ermeni Meselesi’ne bilimsel bir bakış açısı getirdik. Çıkar amaçlı lobi faaliyetleri sürdüren devletler tarafından siyasi bir koz olarak Türkiye’nin önüne getirilen Ermeni Meselesi, Ülkemizin milli meselesidir. Arşiv ve belgeler ortada. Tarihte Ermeniler ve Ermeni Meselesi başlıklı sempozyumumuz gerçeğin anlatılması ve geleceğe aktarılması konusunda önemli bir fırsat oldu. İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok’a bilime ve bilim insanına sağladığı katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

TARİH GERÇEKLERE GÖRE YORUMLANMALI

Doğru bir bakış açısı geliştirmek amacıyla tarihin bu gerçeklere göre yorumlanması gerektiğinin ispatına çalıştıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “İlkadım sempozyumları kapsamında gerçekleştirilen “Tarihte Ermeniler ve Ermeni Meselesi” sempozyumu bilim dünyasına önemli katkılar sağlamıştır. Bilim adamlarımız bu organizasyonumuz münasebetiyle ‘Sözde Soykırım’ iddialarını, tarihi gerçekler kanunlarla değil, bilimsel çalışmalarla ortaya konulmalı. İki gün boyunca bilim adamlarımız bu konuyu tüm yönleriyle irdeledi. Çalışmalarını ortaya koydu. Meselelere siyasi değil, bilimsel açıdan eldeki verilerle bakılması gerekir. Bilim adamlarımızın tebliğlerinden oluşacak verileri toplayıp  kitaplaştıracağız. Bu vesileyle belediye olarak kültür  hayatına önemli büyük bir  eseri kazandırmış olacağız." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.