3 BRONZ MADALYA KAZANDIK

3 BRONZ MADALYA KAZANDIK
Polonya'nın Walbrzych şehrinde 17 yıl aradan sonra ilk defa gerçekleştirilen Kadınlar 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası sona erdi.

2014 gençler Avrupa şampiyonu Buse Tosun, şampiyonayı bronz madalya ile tamamladı.

17 YILDAN SONRA İLK DEFA KATILDIK
Şampiyonanın son gününde mindere çıkan sporcularımızdan 63 kg da mücadele eden Buse Tosun, ilk maçında Bulgar, 2. turda Alman rakibi karşısında galip gelerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Belarus'lu Maria Mamashuk ile karşılaştı. İlk 2 dakikası 0-0 devam eden karşılaşmada Tosun, kendi oyunu ile tuş pozisyonuna düştü ve tuş olarak final şansını kaybederek akşam seansında bronz madalya için İtalyan Dalma Ceneva ile mücadele etti. Maça iyi başlayan Tosun, devreyi 4-0 önde bitirdi. Son 3 dakikaya da iyi başlayan Buse Tosun, karşılaşmayı 9-0 kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu. 17 yıl sonra yapılan ve ilk defa katıldığımız bu şampiyona da kadın milli takımımız 3 bronz madalya kazandı.


TÜRKİYE ŞAMPİYONAYI 3 BRONZ MADALYA İLE TAMAMLADI
Kadınlar 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'na Türkiye Kadın Milli takımı 8 sporcu ile katıldı. Hafize Şahin, Evin Demirhan ve Buse Tosun bronz madalya kazanırken, Merve Kenger, Derya Bayhan, Sinem Topcu, Kıymet Koçyiğit ve Bediha Gün ise şampiyonayı madalyasız tamamladılar. Erkekler 23 Yaş Altı Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası yarın başlıyor. İlk gün milli mayolarımızdan 4 sporcu mindere çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.