250 ÖĞRENCİNİN KIRTASİYE İHTİYACI GİDERİLDİ

250 ÖĞRENCİNİN KIRTASİYE İHTİYACI GİDERİLDİ
Düşük giderli öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını gidermek için kollarını sıvayan Samsun Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği çalışmalarını sürdürüyor.

Geçen yıl bin 250 öğrencinin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayan dernek bu sene ise yardım bekleyen 600 öğrencinin 250'sinin ihtiyacını karşılayabilecek.


YARDIMLAR GEÇEN SENEYİ ARATTI

Samsun Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği anlaşmalı oldukları kırtasiyeden indirimli olarak temin ettikleri okul araç gereçlerini öğrencilere ulaştırmaya başladı. Yardımların geçen seneyi arattığını ifade eden Dernek Başkanı Adem Vural, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin okul ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Geçen sene bin 250 öğrencimize kırtasiye yardımında bulunduk. Dar gelirli velilerin çocuklarını okutmasına yardımcı olmak için kitap harici bütün kırtasiye araç ve gereçlerini temin ediyoruz. Fakat üzgünüz ki bu yıl sadece 250 öğrencimizin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz. Hayırsever kardeşlerimizden isteğimiz kalan geride çocuklarımızın gözü yaşlı dönmemesidir." diye konuştu.

350 ÖĞRENCİ YARDIM BEKLİYOR

Yardımda bulunmak isteyen vatandaşların derneğe telefonla veya gelip ziyaret ederek ulaşabileceğini kaydeden Vural, "Şuanda acil ihtiyacı olan 600 öğrencimizin yalnızca 250'sine kırtasiye yardımında bulunabileceğiz. Kalan 350 öğrencimize yardımda bulunacak gücümüz yok. Yardımda bulunarak 250 öğrencinin yüzünün gülmesine, ihtiyaçlarının giderilmesine vesile olan bütün hayırsever vatandaşlarımızdan Allah razı olsun" dedi.

"İÇİMİZ PARÇALANIYOR"

İhtiyacını gideremeyip dernekten gözü yaşlı ayrılan çocukların kendisini üzdüğünü kaydeden Vural, "İhtiyaç sahibi miniklerimizin kırtasiye araç gereçleri dışında mont, okul kıyafetleri ve ayakkabı ihtiyaçlarını da karşılamak için çalışmalarımıza yoğun şekilde devam ediyoruz. Geçen sene yaptığımız bu yardımları bu sene yapamamanın üzüntüsünü çekiyoruz. Bu yıl gücümüz sadece kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamaya yetti." şeklinde ifadelerde bulundu. Onur EMİRZA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.