24 Köyün Arazisi Birleştirilecek

24 Köyün Arazisi Birleştirilecek
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri 7.Bölge Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından uygulanacak arazi toplulaştırması 24 köyün arazisini kapsayacak.

Arazi Toplulaştırması ile ilgili toplantı yapan DSİ 7.Bölge Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları bilgilendirdi. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıda Arazi Toplulaştırması işlemleri hakkında açıklamada bulunuldu. Vatandaşların sorularının da yanıtlandığı toplantıda Arazi Toplulaştırmasının 3 yıl içerisinde tamamlanacağına dikkat çekildi.Konuyla ilgili bir sunum yapan Atay Çelikkol, Vezirköprü'de 24 mahalleyi kapsayan Arazi Toplulaştırmasında yüklenici firmanın çalışmalarına başladığını ifade etti. Boğazkoru, Esenyurt, Aydoğdu, Güder, Tatarkale, Tekkekıran, Kületek, Bahçekonak, Çakırtaş, Çalköy, Çekmeden, Doyran, Hacılı, Karacaören, Kızılcaören, Yağcı, Yürükçal, Adatepe, Akören, Avdan, Oruç, Oymaağaç, Örencik ve Yağınözü mahalleleri arazilerinde yapılacak çalışmalarda meyve bahçeleri ve bağ tipi sabit tesislerin korunacağı bildirildi.Hak sahipleri ile görüşmeler yapılarak toplulaştırmanın yapılacağını belirten Çelikkol, arazilerde puanlama yapılacağını ve bu puanlara göre hak sahiplerine yerler verileceğini söyledi. Çelikkol; "Vatandaşın cebinden hiçbir şekilde para çıkmayacak. Tüm masraflar devlet tarafından karşılanacak. Arazi toplulaştırması bittiğinde her arazinin yola cephesi olacak ve sulanabilmesi için su kanalı yapılacak. Vatandaşların burada dikkat etmesi gereken en önemli konulardan biri intikallerini yaptırmalarıdır. Yani tarlayı başkasından almış ancak tapusu kendi üzerine değilse bunlar mutlaka tapularını almalılar. Çünkü tapu sisteminde kimin ismi çıkıyorsa, toplulaştırma zamanında o isimlere paylar verilecek." dedi.

Vatandaşın sorunu sulama

Arazi toplulaştırması yapılan bölgede sulama açılmayan mahallelerin olduğunu belirten vatandaşlar toplantıda konuyu dile getirdi. Sulama boruları çekilmiş, yarım kalmış yada hiç suyu açılmamış mahalleler olduğunu ifade eden katılımcılar toplantıda öncelikle sulama sorunun çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.