Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

24 Kasım Öğretmenler Günü, eğitimcilerin ülkemize yaptıkları hizmetlerin önem taşıması bakımından çok anlamlıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." sözüyle Türk öğretmenlerine güvenmektedir, öğretmenler ise öğrencilerin çok iyi bir şekilde yetiştirilmesi için elinden gelen gayreti göstermelidir. 

Öğretmenler Türk tarihine uygun nesiller yetiştirmek için çok çalışmalıdır. Eğitim, toplumun geleceğini şekillendirir. Atalarımızın bize emanet ettiği ülkemizi ileri taşımak, Türk milletinin vatandaşı olarak övünen, kendisine güvenen, ülkesini seven öğrencilere; vatan, millet, bayrak sevgisini kazandırmak milli eğitimin önemli görevlerindendir. 

Öğretmen yetiştiren kurumlar ülke şartlarına göre yeniden gözden geçirilmelidir. Köy enstitüleri, öğretmen okulları, eğitim fakülteleri "önce vatan" diyebilen, ülkeyi başarıya götüren eğitim kurumlarıydı. Fetöcü öğretmenlerin milli eğitime çok zararları olmuş. Atamaları ellerine geçirmişler. Boş zamanlarda oturdukları yerlerde kendi gazetelerinin okunmasını sağlamışlar. Hak etmeden öğretmen olmuşlar, bunların uygulamalarına göz yumulmuş..

Sayın Devlet Bahçeli, ülkenin geleceğinin daha aydınlık olabilmesi için andımızın okulları okunmasını istemekte. Andımız, her pazartesi günü, İstiklal Marşı'ndan sonra okunmalıdır. Daha önceki yıllarda okunuyordu..

Emekli öğretmenlerin durumu iyi değil, büyük çoğunluğu maaş aldıkları bankalara borçlu durumda. Yaşlı öğretmenlerin sağlık giderleri çok fazla oluyor. Çünkü özel hastanelere gitmek zorunda kalınıyor. Yaşlı öğretmenlere bankalar borç para vermiyorlar.

Sayın bakanımız öğretmenler gününde müjdeli haberler vereceğini ifade etti. İnşallah öğretmen emeklilerini memnun edecek haber vererek hepimizin duasını alır. Tüm öğretmenlerin bu güzel gününü kutluyor ve sağlıklı iyi günler temenni ediyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
Mustafa Kemal Atatürk

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR