Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

   24 Kasım öğretmenler günü olması, eğitimcilerin ülkemize yaptıkları eğitim hizmetlerinin önem taşıması bakımından çok anlamlıdır.

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.’ Sözünün Türk öğretmenine güvenmesi, öğrencilerin çok iyi yetiştirilmesi ülkenin geleceği bakımından önem taşıdığı ifade edilmektedir.

    Öğretmenler, Türk tarihine uygun bir nesil yetiştirmek için elinden gelen gayreti göstermekteler.

     Eğitim toplumun geleceğini şekillendirir, atalarımızın bize emanet ettiği ülkemizi ileri taşımak, Türk milletinin vatandaşı olarak övünen, kendisine güvenen, ülkesini seven öğrencilere vatan, millet, bayrak, sevgisini kazandırmak, milli eğitimin önemli görevlerindendir.

    Öğrencilere yalnız bilginin yeterli olmadığı, toplum hayatına uyum sağlaması, ortak değerlerin paylaşılması, örnek insan olması, ülkenin çıkarlarına her şeyin üstünde tutması, insan hak ve hukukunu benimsemesi yanlış ile doğruyu ayırabilmesi, devletin malını kendi malı gibi koruması, her türlü zorlukları aşabilmesi, çevresini temiz tutması, bilgi beceri davranışlarının geliştirilmesi önem taşır.

    Öğrencilerin eğitimi görsele odaklandığı için kitap ve yazılı basını okumadıkları bir konuyu anlatırken cümleleri tam doldurmadan eksik ve kısa anlatmaktadır. Eğitimde duyarsam unuturum, görürsem hatırlarım, yaparsam öğrenirim gerçeği ortaya çıkmaktadır.

    Öğretmenlik fedakârlık isteyen bir meslektir. Köylerde günlerin uzun olduğu zamanlarda her gün bir ders fazla yapardım, sınıfıma hep erken girerdim öğrencilerimde bilir.

    Köy enstitüleri ve öğretmen okulları aydınlatan önemli projelerdir. 1924 tarihinde kız çocuklara eğitim hakkı verilmesi bulunduğumuz coğrafyada eşit yurttaş olma bakımından örnek bir ülke olduk. Kadın erkek bir araya gelemeyen kapalı toplum olurduk. Köyde ürününü yetiştiren 70 yaşındaki kadın ürününü pazarda satabiliyor.

    Eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin Atatürk ilkelerine bağlı, Türkiye Cumhuriyeti öğretmeni olmalı, öğretmen olacakların güvenlik soruşturması titizlikle yapılmalı, kılık kıyafet serbestliği kaldırılmalı, traşını olmuş düzgün giyimi ile öğrencinin karşısında olunmalı, andımız her pazartesi günü okutulmalı. Aramızdan ayrılan öğretmenlere Allah rahmet eylesin. 24 Kasım Öğretmenler günü kutlu olsun.

Kavak ilçesinin köyündenim.

Ne Mutlu Türküm diyene ATATÜRK

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR