23'üncü Arabuluculuk Merkezi Samsun'a Açıldı

23'üncü Arabuluculuk Merkezi Samsun'a Açıldı
Samsun Adliyesi'ne Adalet Bakanlığı tarafından, 'Arabuluculuk Merkezi' açıldı. Dün Samsun'a açılan Arabuluculuk Merkezi Türkiye'de açılan 23'üncü merkez oldu.

 İNGİLTERE'DE RAĞBET GÖRÜYOR

Dün Samsun Adliyesi'ne bazı uyuşmazlıkları mahkemeye gitmeden çözmek için Arabuluculuk Merkezi hizmete girdi. Merkezin açılışa katılan İnsanların husumetsiz bir şekilde sorunlarını çözmelerini istediklerini belirten Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar 23 büyük adliyede bu merkezi açtıklarını ve uzlaşı kültürünü yeniden canlandırmayı hedeflediklerini söyledi. Öztatar, "Arabulucuk Daire Başkanlığımız yaklaşık 2 yıl önce kuruldu. Görev olarak da arabulucuğun Türkiye'de yaygınlaşmasını, tanıtılması görevini icra etmektir. İngiltere'de şuanda bütün uyuşmazlıkların yani 1.5 milyon uyuşmazlığın yüzde 97'si alternatif çözüm yöntemleriyle çözülmekte, yaklaşık yüzde 3'ü yani 50 bin dosya mahkemelere gelmektedir" diye konuştu.

İŞ GÜCÜNÜN AZALTILMASI HEDEFLENİYOR

Türkiye'ye alternatif çözüm yöntemlerinin çok iyi uygulanmadığını kaydeden Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, "Alternatif çözüm yöntemlerinin daha iyi uygulanmasını sağlamak suretiyle mahkemeye gelen iş yoğunluğunun azaltılması, ayrıca tarafların kendi kararlarını kendilerinin vererek sistem içinde dostane biçimde, barışçıl biçimde çözmelerini hedeflemekteyiz. Bakanlığımız bir kanun tasarısı çalışması gerçekleştirdi. Çalışma gereğince bireysel iş uyuzmazlıkları, işe iade davaları dahil olmak üzere önce arabuluculuğa gitmek suretiyle zorunlu arabuluculuğun ülkemizde uygulanması hedeflenmekte. Meclisimiz uygun görürse, kanunlaşması ile birlikte yaklaşık olarak 400 bin dosyanın arabulucular marifetiyle çözülmesi, böylelikle yargıdaki iş gücünün azaltılması hedeflenmekteyiz" şeklinde ifadelerde bulundu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.