23 NİSAN 1920

Ata başa geçmiştir açıldı Ankara' da Büyük Millet Meclisi. Soyu sopu Türk olan bu sese koştu herkes.


İşte bugünkü meclisin kuruluşu demokrasinin halk desteği ile yönetimi ve seçme ve seçilme hakkı ve hatta yönetme hakkı bugün bu iradenin kanları üzerine kurulmuş olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun yönetme hakkının verildiği yıldönümünün 92. yıldönümünü kutladık.


Çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Egemenlik ve Bağımsızlık Bayramının 92. yıldönümünde çocuklarımıza ve gelecek nesillere armağan edilen bu bayramın atalarımızın kanları üzerine kutlandığının bilincine varmalıyız.


Çünkü her birimiz ya bugün çocuğuz ya da geçmişte çocuktuk bu kanlar üzerinden bayramımızı kutladık.


Hiçbir zaman unutulmaması gereken bir bayramdır.


Kadınıyla erkeğiyle seçme ve seçilme hakkının kazanıldığı millet olma olgusunun ve hatta o milletin vekili olmanın onuru ve gururu Büyük Millet Meclisine verildiği ve bugünlerde 92. yıldönümünü kutladığımız büyük Millet Meclisi'nin açılışının yıldönümünde bizlere bayram olarak kutlamamız üzere armağan edilen o yüce Türk milletinin kanları üzerinde kutladığımız ve Türkiye Cumhuriyeti'nin var olma mücadelesinin en büyük armağanıdır diye düşünüyorum.


Bilmem yanılıyor muyum?


Bugün, cumhurbaşkanları seçilmiş ise ve hatta başbakanların yönetimleri var ise olmazsa olmazlarından milletin vekilleri Türkiye Cumhuriyeti Meclisi çatısı altında hür iradesi ve özgür düşüncesi ile karar alabiliyorsa bunu geçmişte Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşlarına ve kurtuluş mücadelesinde şehit olan Türk milletine borçlu olduğumuzu her daim anımsamamız gerekmektedir.


Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında başbakanlar, cumhurbaşkanları, milletvekilleri ve hatta o milletin çalışanları var ise ve ondan kazandıkları ekmek ile çoluk çocuğuna ekmek, aş götürebiliyorsa 92 yıl önce kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisinin almış olduğu kurtuluş kararlarına borçlu değil miyiz? Bilmem yanlış mı?


Bugün Cumhuriyetten, demokrasiden, laiklikten, özgür iradeden seçme ve seçilme hakkından, siyasetten, partilerden söz edebiliyorsak bunu 92 yıl önceki atalarımıza ve o atalarımızın önderi olan Mustafa Kemal Paşa'ya borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmamamız ve unutturmamamız gerektiğini düşünüyorum.


Not: Bu memleketin ve bu cumhuriyetin ve hatta seçme ve seçilme hakkının geçmişte atalarımızın kanları üzerine hak ettiğimizi unutmamamız ve hatta lüzum görüldüğü hallerde her saniye ve her dakika hatırlamamız gerektiğini düşünüyorum sizler ne düşünürsünüz bilemem.


92 yıl önce kurulmuş olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yıldönümü olan 23 Nisan bayramınız kutlu olsun. Saygı ve sevgilerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR