2019 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

2019 YEREL SEÇİM SONUÇLARI
Çorum Belediye Başkanlığına kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Halil İbrahim Aşgın seçildi.

 

Hürriyet Meydanı'nda belediye binası ve AK Parti İl Başkanlığı önünde toplananlar, Halil İbrahim Aşgın'ın resmi olmayan sonuçlara göre Belediye Başkanı seçilmesini coşkuyla kutladı.

Ellerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri, AK Parti ve Türk bayrakları taşıyan grup, Gazi Caddesi'nde "Recep Tayyip Erdoğan", "Aşgınan çalışan yorulmaz", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Sevgi gösterisinde bulunan bazı vatandaşlar da araçlarıyla konvoylar oluşturdu.

AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatçı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ile meydana gelen Halil İbrahim Aşgın, halkı selamladı.

Aşgın, burada yaptığı konuşmada, yaklaşık 4,5 aydır iyi çalıştıklarını, halkın desteği, Allah'ın da izniyle belediye başkanlığına seçildiğini belirterek seçim sonuçlarının Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni etti.

Seçim çalışmalarında gitmedik yer, sıkılmadık el bırakmadıklarını, gönüllere girmeye çalıştıklarını anlatan Aşgın, "Çorum'daki her iki kişiden biri bize oy verdi. Böylece sorumluluğumuz da yükümlülüğümüz de kat kat arttı. Verdiğiniz oylarla Kudüs'teki, Bakü'deki, Mısır zindanlarındaki dava arkadaşlarımızı sevindirdiniz. Siz arkamızda dağ gibi durdunuz, biz de hizmetkar olma noktasında gecemizi gündüzümüze katarak bıkmadan çalışacağız." dedi.

Seçimlerin bittiğini, artık çalışma zamanının geldiğini vurgulayan Aşgın, "Söz verdiklerimizi teşkilatımızla, milletvekillerimizle beraber yapacağız. Biz bu yola çıkarken 'Bu şehre efelenmeye değil hizmetkar olmaya geliyoruz.' demiştik. Bu kentin mahallelerinin tamamını, oy versin vermesin, bir ve beraber bilerek adaletle hizmet vereceğiz." diye konuştu.

Çorum'da 2014 yılındaki seçimlerde AK Parti'nin adayı Muzaffer Külcü yüzde 50,7 oy oranıyla 72 bin 72 oy almış, geçen yıl ocak ayında görevinden istifa etmesinin ardından Belediye Başkanlığına Zeki Gül getirilmişti.

Kesin olmayan sonuçlara göre Belediyesi Başkanlığına seçilen Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Bölümü'nde akademisyenlik yaptığı sırada AK Parti tarafından belediye başkan adayı gösterilmişti. (AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.