“2015’te 2015 Mutlu Çocuk “

“2015’te 2015 Mutlu Çocuk “
Ama öyle çocuklarımız var ki çocukluklarını yaşayamayan, koşup oynamak yerine ailelerinin sıkıntılarını paylaşan, erken yaşta olgunlaşmak zorunda kalan.

Belki hiç yeni çantası olmamış, tek deftere bütün derslerini sığdıran, parmaklarından daha küçük kalemlerle yazı yazmayı öğrenen, haritası eskiden kalma olduğu için yeni illeri bilmeyen çocuklarımız...
Samsun Piazza AVYM, Rönesans Eğitim Vakfı ve Samsun Canik Belediyesi'nin birlikte düzenlediği “2015'te 2015 Mutlu Çocuk” projesi, Samsun'un Canik ilçesine bağlı köylerdeki öğrencilere ulaşmak, yaşadıkları imkansızlıkları bir nebze de olsa azaltmak için yola çıktı.
Gönüllülük ve karşılıksız hizmet ilkesine bağlı olarak başlatılan kampanya, sosyal sorumluluk projeleri içinde yerini almaya hazırlanıyor. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde başlatılan kampanya ile Canik ilçesine bağlı köylerdeki çocukların, kentte ikamet eden yaşıtları gibi sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerden yararlanmasını hedefleniyor.
Proje kapsamında 2015 çocuğun, Samsun Piazza AVYM'de bulunan Cinemaximum salonlarında belki de hayatlarında ilk defa film izlemesi, Play Bowling'teki lobutlar ve toplarla tanışması, YFY Buz Pisti'nde paten yapmanın keyfine varması, kendileri için hazırlanan hediyeler ve mutlu anılarla köylerine dönmesi hedefleniyor.
Proje, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 2015 çocuğun hazırladıkları gösterileri sunması ile son bulacak. Aynı gün, çocukların AVYM ziyaretleri sırasında kendileri için hazırlanmış özel tablolara bıraktıkları el izleri sergisinin de açılışı yapılacak.

Sosyal sorumluluk projesinin paydaşlarından, Rönesans Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Selçuk Şişman; “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız ve gençlerimizin eğitimi için Rönesans Eğitim Vakfı aracılığıyla ana sınıfından yüksek lisansa kadar, her seviyede öğrencilere destek veriyoruz. Rönesans'ın eğitime yatırımlarını, geleceğe yatırım olarak görüyoruz. Rönesans Eğitim Vakfı olarak burs verdiğimiz öğrencilerimizin sayısı her yıl üç kat artıyor. Vakfımız yalnızca başarılı öğrencilere burs vermekle kalmıyor; anne-baba destek seminerleri, kitap ve eğitim seti kampanyaları da düzenliyor. Ülke genelinde bulunan bütün alışveriş merkezlerimizde Rönesans Eğitim Vakfı'nın kitap kumbaraları bulunuyor. Ziyaretçilerimiz okudukları kitapları veya projeye destek vermek amacıyla aldıkları yeni kitapları kumbaralara bırakabiliyorlar. Kitapların tasniflerini gerçekleştirip yaş gruplarına göre ayırarak ihtiyaç sahibi okullara gönderiyoruz. Okunamayacak durumda olan kitaplar ise geri dönüşüme kazandırılıyor.
2014- 2015 öğretim yılında bin 232 öğrenciye toplamda ise 3 bin 500 öğrenciye karşılıksız burs veren Rönesans Eğitim Vakfı'nın faaliyetleri arasında okul ve idari binalar yapılarak eğitim kurumlarına bağışlanması, kütüphaneler oluşturulması, ulaşan talepler doğrultusunda seçilen köy okullarının kitap, kırtasiye ve teknolojik donanım gereksinimlerinin karşılanması yer alıyor. Eylül ayında Kahramanmaraş'ta bir anaokulu açtık, Samsun'da da Samsun Valiliği ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bir anaokulu projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladık. Yakın zamanda bu proje ile ilgili olarak da sizlerle bilgi paylaşımında bulunacağız.” dedi.
Samsun Piazza AVYM Müdürü Necati Ufuk Toydemir, proje ile ilgili olarak “Rönesans Eğitim Vakfı önderliğinde yaptığımız projeler ile çocuklarımızın eğitim – öğretim hayatlarına katkı sağlarken, Samsun Piazza olarak başlattığımız “2015'te 2015 Mutlu Çocuk” projesi ile de sosyal çevrelerine uyum sağlayabilen, başarılı, özgüveni yüksek bireyler olarak yetişmelerini amaçlıyoruz.
Projenin başlangıç tarihini özellikle 20 Kasım olarak belirledik. Sizlerin de bildiği gibi 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Çocuk hakları bildirgesinin temeli, eşitliğe dayanıyor. Bundan yola çıkarak aynı kentte yaşayan, aynı yaş grubundaki çocukların sahip olduğu fırsatlardan yararlanamayan; sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere yeterince katılamayan, belki de film izleme şansı olmayan, bowling ile tanışamayan, buz pateni yapma imkanı bulamayan, kısacası çocukluklarını gönüllerince yaşayamayan öğrencilerimize bir gün de olsa bu fırsatları sunabilmek ve geleceğe aktaracakları neşeli anılar yaşatabilmek mutluluk verici.
Projemizin finalini ise Ulu Önder Mustafa Kemal'in, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan ettiği 23 Nisan tarihinde, çocuklarımızın gösterileri ile yapacağız. Aynı gün, çocukların hem okullarında hem de alışveriş merkezinde, Samsun Fotoğraf Sanatı Derneği (SAMFAD) üyeleri tarafından çekilen fotoğraflarının sergisini açacağız. Ayrıca, 20 hafta süresince minik ziyaretçilerimiz Piazza'da özel olarak hazırlanmış tablolara el izlerini bırakacaklar, bu çalışmaları da aynı sergi çerçevesinde ziyarete sunulacak.

Atatürk'ün Bursa konuşmasında “Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa gark edecek sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz; kızlar, çocuklar!” diyerek hitap ettiği çocuklarımızın ne kadar değerli olduğunu biliyoruz ve onlar için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bu projede bizlere destek olan İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Aytekin Girgin ve ekibine, Canik Belediyesi Başkanı Sayın Osman Genç ve ekibine başta olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. 2015'te 2015 Mutlu çocuğumuz olacak.” şeklinde açıklama yaptı.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise konuşmasında; “Bugün belki de geleceğimiz için en önemli hazinelerimiz olan yavrularımız için çok önemli olan bir günde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Onun için öncelikle geçmişi geleceğe taşıyacak olan tüm çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutluyorum.
Çocuk hakları ihlallerinin önlenmesi için 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen ve 191 ülke tarafından onaylanmış olan Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, herkesin dikkat etmesi gereken en önemli uluslararası belgedir.
Çocuklarımız, en kıymetli varlıklarımız, geleceğe açılan ve geleceği görmemizi sağlayan pencerelerimizdir.
Çocuklarımızın sağlıklı ortamlarda yetişmesi, gelecek nesillerin sağlığının sigortasıdır. Bu nedenle çocuklarımıza çağdaş yaşam koşullarında her türlü imkanı sağlamak hepimizin görevidir.
Ülkelerin gelişmişlik düzeyleri, çocuklarının eğitimine, sağlığına, barınmasına, yaşamını özgürce sürdürmesine gösterilen özen ile paralellik gösterir. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun çocuklarımızın geleceği için bütün dünyanın birlikte hareket etmesi gerekir.
Bu vesileyle şunu söylemek istiyorum: Çocuklar bize Allah'ın emanetidir, dünyanın neresinde olursa olsun, onların haklarını savunmak insani bir erdemdir diye düşünüyorum.
İnsanlığı sevmek, çocuğu sevmekle başlar. Çünkü çocuklar gülerse dünya güler. Bugünün çocukları, sevgi, şefkat, barış ve hoşgörü ortamı içerisinde büyürlerse gelecek kuşaklardaki çocuklarımız da aynı ortamda büyüme şansı elde edecektir.
Çocuklarımız toplumumuzda en önemli bireylerdir. Bizler de her insan gibi çocuktuk ve büyüdük, ebeveynler olduk. Ancak bizim çocukluğumuz ile bugünkü çağımızın çocukluğu aynı değil.
Hz. Ali'nin bir sözü çok güzel: "Çocuklarımızı, sizin yaşadığınız çağa göre değil, onların yaşayacağı çağa göre yetiştirin" diyor.
Çocuklarımızı bulunduğumuz çağa göre değil, onların yaşayacağı çağa göre yetiştirelim ve onların duygu ve düşüncelerine önem verelim.
Türkiye'de 75 milyonu aşan nüfusta 0-19 yaş arası, 25 milyondan biraz fazla çocuk yaşamakta, ki yüzde 33 önemli bir orandır. Bu sebeple genç ve üretken nüfusun devamı için hepimize görevler düşmektedir. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki, çocuğun en temel hakkı, çocuk olma hakkıdır.
Biz de Canik Belediyesi olarak neredeyse tüm projelerimizde çocuklarımızı düşünerek hareket ediyoruz. İçinde çocuk olmayan hiçbir projenin başarılı olma şansı yoktur. Bu nedenle çocuklarımıza ayrı bir önem veriyoruz.
Çocuklara sunulan her hizmetin en iyisini sunmak için çalışıyoruz, Canik Belediyesi'nde çocuklara yönelik pek çok hizmet üretiliyor, biz de çocuklarla kültür sanat ve spor etkinlikleri gerçekleştiriyoruz.
Biliyoruz ki geleceğimizi oluşturacak çocuklarımız için en önemli şey eğitimdir. Bu nedenle çocuklarımıza daha iyi eğitim şartları oluşturmak için çalışıyoruz. Çocuklarımızı geleceğe daha iyi hazırlamak için eğitim yuvalarını iyileştiriyoruz.
Bunların yanında çocuklarımız için etüt merkezleri, oyun alanları yapıyoruz, kültür-sanat etkinlikleri düzenliyoruz. Yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmaları çocuklarımıza daha iyi yaşam alanları oluşturmak, onların geleceğe dair umutlarını, hayallerini artırmak, ufuklarını genişletmek içindir.
Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü'nde de çocuklarımızı unutmadık ve Piazza Alışveriş Merkezi ile birlikte yavrularımız için uzun vadeli, güzel bir çalışmaya imza attık. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde başlayan bu etkinlikler, 2015 yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda sona erecek.
Bu proje sayesinde özellikle yukarı mahallelerimizde yaşayan çocuklar arasından seçilen 2015 yavrumuz sinema, buz pateni, bowling gibi etkinliklerle çocukluklarını yaşama imkanı bulacak.
Çocuklarımız ayrıca Canik Belediyemiz tarafından hazırlanan "Bir Can Bir Fidan" projemiz kapsamında 2015 fidan dikecek.
Çocuklarımız için son derece önemli gördüğüm bu projemizin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle bir kez daha tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutluyor, onlara sevgilerimi gönderiyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.