2015 KUTLU DOĞUM HAFTASI SAMSUN' DA KUTLANDI

2015 KUTLU DOĞUM HAFTASI SAMSUN' DA KUTLANDI
2015 Yılı Kutlu Doğum Haftası Etkinliği, Samsun İlkadım Yaşar Doğu Spor Salonu' nda kutlandı.

SİNEVİZYON GÖSTERİSİ YAPILDI
2015 Yılı Kutlu Doğum Haftası Etkinliği, Samsun İlkadım Yaşar Doğu Spor Salonu' nda kutlandı. 15 Nisan 2015 tarihinde, Türkiye Diyanet Vakfı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı' nın ortaklaşa organize ettiği Kutlu Doğum Haftası etkinliği, İlkadım Yaşar Doğu Spor Salonu' nda , saat 18:00' de başladı. Etkinlik, Samsun Valisi Sayın İbrahim Şahin' in protokolde yerini almasının ardından, Ondokuz Mayıs Müftülüğü Yeşil Köy Kur’an Kursu öğreticisi Yusuf SÖZEN' in , Kur’an’ı Kerim Tilaveti okumasıyla devam etti. Kur’anı-ı Kerim tilavetinin ardından Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı konulu bir sinevizyon gösterisi yapıldı.

"İSLAM GENÇ BİR DİNDİR"
Sinevizyon gösterisinin ardından Samsun İl Müftü Vekili Enver TÜRKMEN yaptığı konuşmasında, “Bu gün Kutlu Doğum Haftamızın önemli bir programını yapmak üzere buradayız. İl Müftülüğümüzün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte organize ettiği, ‘Gençlik Kutlu Doğum’ da Buluşuyor’ adlı etkinliğimizle gençlerle buluştuk. Gençlik kişinin enerji dolu en dinamik çağıdır. Peygamberimiz (SAV) bana gençliğin yardımı lütfedildi buyurdu. İslam genç bir dindir. Hz. Peygambere inanan ilk Müslümanların bir çoğu da gençlerden oluştu. Ben bu vesileyle hepinizi sevgiye ve hürmetle selamlıyorum. Saygılar sunuyorum.”dedi.

"HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM"
Samsun Valisi  İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Değerli misafirler, bu akşam güzel bir etkinlik için bir aradayız. Diyanet İşleri Başkanlığımız Kutlu Doğum Haftasını her yıl olduğu gibi bu yılda çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır. Bu haftayı bu etkinliklerle dolu dolu geçiriyoruz. Ama özellikle genç kardeşlerimizden isteğim, sadece bir haftaya Peygamber efendimizi sıkıştırmak ve sığdırmak gibi bir yanlışa düşmeyin. Hayatımızın her anına yılın 365 gününe Peygamberimizi yayalım. Bunu yaptığımız zaman mutlu, müreffeh ve öbür dünyasını kazanan insanlar oluruz.Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bu etkinliği düzenleyen, emeği geçen herkese ve siz katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”dedi.

ÖZTÜRK'E TABLO HEDİYE EDİLDİ
Konuşmaların ardından Vali İbrahim Şahin,Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayrettin Öztürk’e Samsun İl Müftülüğü’nün iyilik ödülü Kur’an-ı Kerim Ayet-i yazılı bir tablo hediye etti. ‘Gençlik Kutlu Doğum’da Buluşuyor’ temalı programa ayrıca, Gençlik ve Spor İl Müdürü Güven ÖZYURT, İl Şube Müdürleri, İlçe Spor Müdürleri, İl Müftü Yardımcıları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri, gençler ve çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.