2014 YGS ve LYS’nin şampiyonu Toros oldu

2014 YGS ve LYS’nin şampiyonu Toros oldu
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2014 sınav istatistikleri yayımlandı. Ortaöğretim kurumlarına göre ...

2014 ÖSYM sonuçları kitabına göre, Özel Antalya Toros Akdeniz Fen Lisesi 2014 YGS ve LYS’de tüm puan türlerinde Antalya’nın en başarılı fen lisesi oldu.

Açıklanan bu istatistiklere göre; Özel Antalya Toros Akdeniz Fen Lisesi, Türkiye genelinde Matematik branşında 9 bin 151 okul arasında 18’inci olurken, Biyolojide 16’ncı, Coğrafyada 5’inci, Felsefe grubunda ise 4’üncü oldu. Matematik-Fen puan ortalamasında Özel Antalya Toros Akdeniz Fen Lisesi 28’inci olurken, Türkçe-Matematik’te ise 15’inci olarak büyük bir başarıya imza attı. 

2013’ten sonra 2014 sonuçlarına göre de Antalya’nın en başarılı Fen Lisesi olmalarının başarılarını tescillediğini belirten Toros Akdeniz Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Abdurrahman Kıymaz, hedeflerinin ülkeye çok yönlü insanlar yetiştirmek olduğunu vurguladı. Alınan bu başarılı sonuçların Toros Eğitim Kurumları’na ait olduğunu vurgulayan Abdurrahman Kıymaz, “2015 YGS’de de ilk 500’de 2 öğrenci 6 derece, ilk binde 6 öğrenci 17 derece, ilk 5 binde 23 öğrenci 102 derece, ilk 10 binde ise 30 öğrenci 145 derece kazanarak, yine Antalya’nın en iyisi olmaya adayız.” dedi.

Okulun başarılarının sadece akademik alanda olmadığını kaydeden Kıymaz, spor dallarında da Antalya birincisi olduklarını vurguladı. Olimpiyat çalışmalarında da Antalya’nın en çok madalya kazanan okulu olduklarını belirten Kıymaz, azimli ve kararlı bir kadro ile çalıştıklarını, velilerin de okullarının başarısında çok büyük desteğinin olduğunu ifade etti.

Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi, Antalya’ya Bilim Olimpiyatları’nda en çok madalya kazandıran okul olmanın yanında, geçtiğimiz yıl YGS ve LYS’de tüm puan türlerinde Antalya birincisi, aynı zamanda LYS’de Fatma Nurdamla Yıldız’la bireysel olarak da Antalya birincisi olma başarısı göstermişti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.