20 Yıl Önceki Cinayete Ömürboyu Ceza

20 Yıl Önceki Cinayete  Ömürboyu Ceza
SAMSUN'da 20 yıl önce Şaban Bayri'yi öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan Musa ve Mehmet Eral kardeşler ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun'un Tekkeköy İlçesi Çırakman Mahallesi'nde çobanlık yapan 3 çocuk babası Şaban Bayri, 1996 yılında hayvan otlatmadan döndüğünde 45 yaşındaki Mehmet Eral ile eşi 48 yaşındaki Habibe Bayri'yi iddiaya göre uygunsuz halde gördü. Şaban Bayri, Eral'ın kardeşi 41 yaşındaki Musa Eral'ın yanına giderek gördüklerini anlattı. Bunun üzerine bir araya gelen Habibe Bayri, Mehmet ve Musa Eral, iddiaya göre Şaban Bayri'yi öldürmek için plan yaptı. Musa Eral, Şaban Bayri'yi içki içmeye davet ettikten sonra birlikte otomobile binip ıssız bir yerde alkol almaya başladı. 

ÖLDÜRÜP, ÇUKURDA YAKIP GÖMDÜLER

Aynı bölgede gizlenen Mehmet Eral da arka koltuktan, ön koltukta oturan Bayri'yi boğararak öldürdü. Daha sonra ağabey ve kardeş 1.5 metre derinliğinde çukur kazıp, cesedi buraya attıktan sonra üzerine benzin döküp yaktı. Ardından toprakla üzerini kapatarak bölgeden ayrıldı. 

BİRLİKTE YAŞAMAYA BAŞLADILAR

Cinayet ardından Habibe Bayri jandarmaya giderek eşinin kayıp olduğu ihbarını yaptı.  Daha sonra da Mehmet Eral ile birlikte yaşamaya başladı. 2001 yılında Habibe Bayri jandarmaya giderek eşinin kayıp olmadığını, Mehmet ile kardeşi Musa Eral'ın onu öldürdüğünü söyledi. Savcılığa götürülen kadın, daha sonra burada ifade değiştirip birlikte yaşadığı Mehmet'in kendisini dövdüğü için bu iftirayı attığını söyleyince şikayet dosyası kapandı. 

18 YIL SONRA GELEN İTİRAF 

Bu gelişmelerin ardından Habibe Bayri 2006 yılında Mehmet Eral ile resmi nikahla evlenerek 'Eral' soyadını aldı. Ancak jandarma Habibe, Mehmet ve Musa Eral'ı takibi bırakmadı. Geçen 2014 yılı Kasım ayında jandarmaya giden Musa Eral, vicdan azabı çektiğini belirterek, "Ağabeyim Mehmet ile Habibe arasında gönül ilişkisi vardı. Şaban, bunları evde uygunsuz halde yakaladıktan sonra aramız iyi olduğu için bana gelip olayı anlattı. Bu olayın ardından Habibe, ağabeyim ve ben öldürmek için plan yaptık. Şaban'ı öldürdükten sonra çukur kazıp içine attık ve benzin döküp yaktık" dedi.

KEMİK VE KIYAFET PARÇALARI BULUNDU

Jandarma bu ifadeyi Cumhuriyet Savcılığı'na bildirerek 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Savcının talimatıyla olay yerine götürülen Musa Eral, cesedin gömüldüğü yeri gösterdi. Bunun üzerine mısır ekili arazide kepçe yardımıyla kazı yapıldı. Kazıda, Şaban Bayri'ye ait olduğu öne sürülen kemik parçaları ile kıyafet kalıntıları bulundu. Sorgulanan 3 şüpheli, 'Canavarca hisle cinayet işlemek, cinayeti planlamak ve bu suça iştirak etmek' suçlarından tutuklandı.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan ve mahkeme heyeti tarafından suç vasfının değişme olasılığı bulunduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Habibe Eral bugünkü karar duruşmasına katılmadı. Tutuklu sanıklar Musa ve Mehmet Eral kardeşler ise duruşmada hazır bulundu. Musa Eral savunmasında, "Bu olayı canımı, çoluk çocuğumun hayatını tehlikeye atarak aydınlattım. Suçsuzum, söyleyeceklerim bu kadar, beratimi istiyorum" dedi. Mehmet Eral ise, "Musa doğru söylemiyor. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" diye konuştu. Mahkeme heyeti her iki sanığı iştirak halinde tasarlayarak adam öldürmek suçundan ömürboyu hapis cezasına çarptırdı. Azmettirmek suçundan tutuksuz yargılanan Habibe Eral ise, delil yetersizliğinden beraat etti. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.