20 Ocak Katliamı'nın 25. yılı..

20 Ocak Katliamı'nın 25. yılı..
Azerbaycan'da 20 Ocak 1990 tarihinde Sovyet askerleri tarafından gerçekleştirilen katliamın 25. yılı anma törenleri için hazırlıklar tamamlandı.

Dönemin Sovyetler Birliği Başkanı Mihail Gorbaçov'un emriyle Sovyet askerlerinin sivil halka karşı gerçekleştirdiği katliamın acıları hala tazeliğini koruyor.
Katliamın 25. yılı anma törenleri kapsamında 20 Ocak faciasında hayatını kaybeden şehitlerin kabirlerinin bulunduğu Şehitler Hıyabanı, ülkede şehadetin sembolü olarak kabul edilen karanfillerle donatıldı. Öğretmenleri ile birlikte Şehitler Hıyabanı'na gelen binlerce öğrenci, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Bakü'de 20 Ocak 1990 tarihinde silahsız insanlara rastgele ateş açan ve üzerlerine tanklar süren Sovyet askerleri, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 137 kişiyi katletmiş, 700 kişiyi ise yaralamıştı. Ülkede bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktası olarak kabul edilen 20 Ocak'ta hayatını kaybedenler her yıl aynı dönemde anılıyor.

Yarın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve diğer üst düzey yetkililerin de katılacağı resmi töreninin ardından, halk gruplar haline Şehitler Hıyabanı ziyaret edecek. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.