19 Öğrenciye Tacizden Yargılanıyor

19 Öğrenciye Tacizden Yargılanıyor
SAMSUN'da 19 kız öğrenciye sözlü ve elle tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Okul Aile Birliği Başkanı 38 yaşındaki Fatih G. suçlamaları kabul etmeyerek...

"Ben kız öğrencilere fedakarlıkta bulundum. Hakkımı helal etmiyorum" dedi.

Olay Samsun'un İlkadım İlçesi'ndeki bir lisede geçen yıl Mayıs ayında meydana geldi. O tarihte lisenin Okul Aile birliği Başkanı olan evli ve 2 çocuk babası Fatin G., iddiaya göre 19 kız öğrenciye çeşitli tarihlerde, "Milli Eğitim Bakanlığı yeni uygulama başlattı, bekaret testi yapılacakmış. Siz de teste gidebilirsiniz. Eğer böyle bir sorununuz varsa ben ilaç mümessiliyim bende ilaç var, size vereyim" diyerek elle ve sözlü tacizde bulundu. Tacize uğrayan kız öğrenciler okul idaresine durumu bildirdi. Kız öğrencilerin şikayeti üzerine okul idaresi olayı polise bildirdi. Şüpheli ihbar üzerine polis tarafından gözaltına alındı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

'HAKKIMI HELAL ETMİYORUM'

Sanığın, Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'sarkıntılık şeklinde çocukların cinsel istismarı ve cinsel taciz' suçlarından her bir öğrenci için 3- 15 yıl arası hapis cezası istemiyle tutuklu olarak yargılanmasına bugün başlandı. Mahkeme heyetine ifade veren Fatih G. şunları söyledi:

"Okul dışından gelen giden belli değildi. Bu nedenle ben bu çocukları uyardım. 'Hepinizin velisiyle görüşüp sizleri hastaneye sevk ettireceğim' dedim. Ancak bunu kızlık kontrolü yapılacak anlamında söylemedim. Bu kızların psikopat arkadaşları vardı. Onları uyardığım için benim arkamdan böyle bir şikayette bulundular. Mağdurlarla tek tek görüşüp, kız olup olmadıkları yönünde soru sormadım. 'Bende hap var, içince iki üç gün içinde kızlığınız düzelecek' demedim. Benim çocuğum da bu okulda okuyor. Ben bunlara fedakarlıkta bulundum. Hakkımı helal etmiyorum. Bana komplo kurdular."

Daha sonra duruşmada hazır bulunan mağdurların ifadesi alındı. Mağdurların bazıları şikayetçi olmadığını belirtirken, bazıları da başından geçenleri anlatıp şikayetçi olduklarını söyledi.

İfadelerin alınmasının ardından mahkeme heyeti dinlenmeyen mağdurların dinlenmesi için duruşmayı erteleyip sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.