19 Mayıs ilçesinde Çanakkale Zaferi

19 Mayıs ilçesinde Çanakkale Zaferi
19 Mayıs İlçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla 15 Temmuz Millet meydanında tören düzenlendi.

Törene 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu kamu kurumlarının temsilcileri, askeri erkânın yanı sıra öğrenciler, şehit ve gazi yakınları katıldı.

Törende protokol sırasına göre, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesiyle devam etti.

Tören, ilçe garnizon şehitliğinde şehitler anısına Kur’an-ı Kerim okunması ve 19 Mayıs İlçe Müftüsü Emin Patan’ın duasının ardından, Belediye düğün salonunda Yörükler orta okulu tarafından gerçekleştirilen Çanakkale Geçilmez adlı program ile son buldu.

Törene katılan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde tarihin unutulmaz destanlarından birini yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.