19 MAYIS 1919'UN, 100’ÜNCÜ YILININ MÜJDESİDİR!

19 MAYIS 1919'UN, 100’ÜNCÜ YILININ MÜJDESİDİR!
Vezirköprü Belediye İbrahim Sadık Edis ,”19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolasıyla mesaj yayınladı. 

Başkan Edis mesajında: “Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, Türk milletinin kudret ve kuvvetine dayanarak, kendi kararlarını kendisinin vereceği tam bağımsız bir devlet için yola çıkışlarının 100’üncü Yıldönümünde Cumhurbaşkanımız ve  ayrıca Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile ilimizde büyük bir coşku ile kutlayacağız   “dedi. 19 Mayıs 1919 bağımsızlığa, özgürlüğe duyulan inancın birliği, tekliği ve asla vazgeçilemeyeceğini vurgulayan Başkan Edis,”19 Mayıs 1919 Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk meşalesini yakıldığı ilimizde 100’üncü Yılının müjdesidir. Gençlik ve Spor Bayramı olarak da kutlanan bu tarihi günde; geleceğimizin güvencesi sevgili gençlerin, her anlamda ve düzeyde kendilerini çağın gerekleri doğrultusunda yetiştireceklerine inancımız tamdır. Milletimizin karşı karşıya olduğu tehditler ve çevreleyen tehlikeler; gençlerimizin milli nitelikli tepkileri sonucunda tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi sonuçsuz kalacağını hıyanet emelleri taşıyanlar çok iyi bilmelidir” dedi.

'MİLLETİMİZİN ADETA YENİDEN DOĞDUĞU KUTLU BİR GÜNDÜR'
19 Mayıs 1919’da başlayan, Yüce Milletimizin tüm fertlerinin göstermiş olduğu topyekûn bir direniş ve bağımsızlık mücadelesi ile meşakkatli bir süreç sonunda kurulduğunu işaret eden Başkan Edis,” 19 Mayıs 1919 tarihi, Milletimizin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gündür ve aziz milletimizin gönlünde çok önemli bir yere sahiptir. İlk adımı 19 Mayıs 1919’da atılan ve 100 ‘üncü Yılı nedeni ile Milli Mücadele süreci içerisinde Türk Ulusu, Büyük Önder Atatürk’ün önderliğinde başlatılan var olma mücadelesini emsalsiz bir zaferle, uğrunda binlerce şehit vererek sonuçlandırmış, bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır. Milli Mücadele’nin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Bugünle yarın arasındaki köprü olan gençliğimiz aydınlık yarınlarımızın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıdır” diye konuştu.

'AŞILMASI İÇİN ÜSTÜNE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRECEKTİR'
Büyük Önder Atatürk’ün, her şeyden önce ulusal varlığımızı borçlu olduğumuz bugünü gençlere armağan etmesi, Türk Gençliğine olan inancını ve güvenini göstermekte olduğunu söyleyen Başkan Edis,” Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Türk Gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ata’ sının emaneti, Cumhuriyetine sahip çıkacak, O’nun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin aşılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yılını kutluyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” şeklinde konuştu.
Köksal Öner

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum