19 kişi yanarak can verdi

19 kişi yanarak can verdi
Afganistan’ın Kunduz kentinde uluslararası yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar’ın (MSF) Amerikan savaş uçaklarının vurduğunu iddia ettiği hastanede ölen 19 kişinin canlı canlı yanarak can verdiği ortaya çıktı...

İngiliz haber ajansı Reuters'e konuşan görgü tanıkları, ölen hastaların canlı canlı yandığını ve bunlar arasında üç çocuk olduğunu anlattı. Afganistan Savunma Bakanlığı ise MSF'nin işlettiği hastanenin Taliban'ın elinde olduğunu ileri sürdü.
Ancak MSF bunu kesin bir dille yalanladı. MSF'den yapılan açıklamada "Hastanenin kapıları tüm gece kapalıydı. Bombardıman olduğunda içeride hastane görevlileri ve hastalar dışında kimse yoktu. Herhangi bir durum tam şekilde çalışan bir hastanenin bombalanmasını meşrulaştıramaz" denildi. Afgan Savunma Bakanlığı ise hastanenin Taliban tarafından 'canlı kalkan' olarak kullanıldığını iddia etmişti.

ABD SORUŞTURMA BAŞLATTI

ABD Başkanı Barack Obama, ABD Savunma Bakanlığının saldırıya ilişkin kapsamlı soruşturma başlattığını açıkladı, soruşturma sonuçlanıncaya kadar da bu trajediye ilişkin kesin hükümde bulunmayacaklarını kaydetti.

BM: SAVAŞ SUÇU SAYILABİLİR

MSF'nin operasyon direktörü Bart Janssen, bombardıman ve ağır zayiattan şoke olduklarını söyledi. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Raad Al Hussein, "Kasıtlı bir durum varsa, hastaneye hava saldırısı düzenlemek savaş suçu sayılabilir. Tam ve şeffaf bir soruşturma yapılması gerekir" dedi.Sabah.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.