18 yıllık çift, tüp bebekle çocuk sahibi oldu

18 yıllık çift, tüp bebekle çocuk sahibi oldu
Samsun'da yaşayan 38 yaşındaki Elfida ve 40 yaşındaki Sebahattin Kıcır çifti, 8'nci kez denedikleri tüp bebek uygulamasının ardından bebek sahibi oldu.

 'Yiğit Ali' ismini verdikleri çocuklarını kucaklarına alan 18 yıllık çiftin mutlulukları gözlerine yansıdı. Prof.Dr.İdris Koçak, tüp bebek konusunda teknolojinin ilerlediğini belirterek, tüp bebek tedavisinde çok daha iyi sonuçlar alındığını ifade etti. 

Samsun'da yaşayan 18 yıllık evli Elfida ve Sebahattin Kıcır çifti, bebek sahibi olabilmek için tedavi görmeye başladı. Daha önce 7 kez denedikleri tüp bebek tedavisinden olumlu sonuç alamayan çift, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Doğum ve Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr.İdris Koçak'a muayene oldu. Prof. Koçak'ın desteği ile 8'nci kez tüp bebek tedavisine başlayan çiftin 'Yiğit Ali' ismini verdikleri erkek çocukları dünyaya geldi. 18 yıllık evli Kıcır çifti çocuklarını kucaklarına almanın mutluluğunu yaşadı. Bebek sahibi olmak isteyen ailelere umutlarını kaybetmemeleri yönünde tavsiyelerde bulunan Elfida Kıcır, Prof. Dr. İdris Kocak'a da teşekkür etti. 

OMÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Doğum ve Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İdris Koçak’ın tüp bebek uygulaması ile ailenin çocuk hasretine son verdiklerini belirterek, teknolojinin çok ilerlediğini ailelerin hiçbir zaman umutlarını kaybetmemeleri gerektiğini ifade etti. Tüp bebek tedavisinde artık gelişen teknoloji ile daa iyi sonuçlar alınabildiğini dile getiren Prof.Dr.Koçak, "Kıcır çifti, daha önce 7 kez tüp bebek tedavisi görmüş. Ancak tıpta gelişmeler ve tedavi yöntemlerinin artması sonucunda 8’nci tüp bebek denemesinde sağlıklı bir erkek çocukları dünyaya geldi. Azimle birlikte uyguladığımız tedavi yöntemleri ile bir çok ailemiz bebek sahibi oldu. Aileler asla ümitlerini kaybetmesinler. Tüp bebek yöntemi ile bebek sahibi olma oranları her geçen gün artıyor" dedi. Aile bugün yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilerek evlerine gönderildi.  (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.