18 YILIN ESKİMEYEN YÜZÜ

18 YILIN ESKİMEYEN YÜZÜ
Samsun'un eskimeyen yüzü Ulugazi Mahallesi Muhtarı Filiz Kavalcı Muhtarlar Günü dolayısıyla birtakım etkinliklere katıldı, Kahve Nefes'te sürpriz pasta kesilerek Muhtarlar Günü kutlandı.

Ulugazi Mahallesi'nde bir Belediye Başkanı gibi çalışıp hizmetleriyle dikkat çeken ve 18 yıldır Ulugazi Mahallesi'nde muhtarlık yapan Filiz Kavalcı'nın 
yaptığı hizmetler saymakla bitmeyecek türden. Mahalleliyi dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı korumak için kamera sistemi kurdu. Öğrencileri yanına toplayarak okul bahçesi temizledi. Mahallesinde bulunan fakirleri ve zenginleri tespit etti, birinden alıp diğerine vererek mahalledeki sosyal dengeyi sağlamaya çalıştı.Mahallesini geçmişinden kopuk yaşatmamak için mahallenin tarihçesini anlatan panoları herkesin okuyabileceği yerlere dikti. Sadece mahallesi ile yetinmedi. Türkiye'de de örnek olacak uygulamalara imza atan Kavalcı, e- muhtarlık projesini başlattı.

Muhtarlık Yürek İşi
'Muhtarlık erkek işidir' tabusunu yıkarak girdiği tüm seçimlerde alnının akıyla çıkan ve mahallesinde 18 yıldır muhtarlık yapan Filiz Kavalcı, 1999 yılındaki yerel seçimlerde Ulugazi Mahallesi Muhtarlığı'na seçildim. ''4 dönemdir de Ulugazi Mahallesi'ne hizmet etmek, bizlere nasip oldu. İlk seçildiğim zamanlarda bayandan muhtar olur mu diye birçok sitem alsam da yaptığım hizmetlerin karşılığını seçimlerde fazlasıyla aldım.'' Dedi. Muhtarlar gününde katıldığı etkinliklerle Samsun'un eskimeyen yüzü olduğunu gittiği her yerde ispatlayan Filiz Kavalcı'ya Kahve Nefes'te sürpriz pasta kesildi.
Mert Varıcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum