17 YILDIR AYNI ŞİRKET

17 YILDIR AYNI ŞİRKET
OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dosyasını Açıyoruz; 17 YILDIR AYNI ŞİRKET

       OMÜ Düş Hekimliği Fakültesi Diş Protez Hizmet ihalesinin, 17 yıldır aynı firma tarafından alınması adeta “bu ne nasipli şirket” söylemlerine neden oldu. Diş Hekimliği Fakültesi’nin diş protez işi ile ilgili gelen bilgiler bir hayli soru akla getirmekte. En son bu yılın başında yapılan ihalede düşük fiyat veren ikinci firmayla ilgili bir hayli uğraş verilerek firmanın sözleşmesinin feshedildiği ve yeniden ihalenin eski firmaya verildiği iddiası ortalığı karıştırdı.

        İHALEYİ YENİ FİRMA ALSA DA ESKİ FİRMANIN ELEMANLARI ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİ

      Bu yılın başında yapılan ihaleyi yeni bir şirketin almasına rağmen eski firmanın ilk önce üç kişiyi çalıştırmaya devam ettiği, firmanın bu konudaki şikâyeti ardından personelin bir kişiye düşürüldüğü ama bu kez de gelen işlerin azaldığı iddia edildi. İhaleyi kazanan yeni firmaya sürekli mobbing uygulandığı ve bu nedenle de firmanın ciddi anlamda sıkıntılar yaşadığı, nihayetinde ise işi feshettikleri iddia edildi.

                                           HASTALARDAN ALINAN FARK YASAL DEĞİL

       Diş Hekimliği Fakültesi’nde yapılan işlerde hastalardan çoğu kez laboratuvar tarafından özel iş yapılacak vaadi ile fark ücretleri alındığı, alınan bu ücretlerin yasal olmadığı ve kayıt dışı olduğu da iddialar arasında. Olayın daha da vahim boyutu, bu paraları alan kişilerin bir kısmının memur, bir kısmının da 17 yıllık firmanın elemanları olduğunun söylenmesi. Bu konuda bazı mağdurların Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunacakları da gelen bilgiler arasında.  

                                               DEKAN VEKİLİ HER ŞEYİN FARKINDA AMA

           Diş Hekimliği Fakültesi’nde yapılan bu para alımları işinin tamamına yakınını Dekan Vekilinin bildiği iddia edilmekte. Ayrıca Fakülte’de çok enteresan bir menfaat yapılanması olduğu ve bazı işlerin başında karı-koca çalışanların bulunması nedeniyle menfaat paylaşımlarının daha rahat olduğu da iddialar arasında yerini aldı. Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.