16 YAŞINDAKİ CİNAYET SANIĞI: KAZAYDI

16 YAŞINDAKİ CİNAYET SANIĞI: KAZAYDI
Samsun'da 20 yaşındaki Nevzat Demircioğlu'nu, tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki H.E.K.'nın müebbet hapis cezası istemiyle yargıylanmasına başlandı.

Sanık olayın kaza olduğunu söyledi.

İlkadım İlçesi Hastane Mahallesi'nde yaklaşık 2 ay önce meydana gelen olayda Nevzat Demircioğlu'nu, tabancayla sol göğsünden vurarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan arkadaşı H.E.K. bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. 

KASTIM YOKTU
Samsun 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek" suçundan hakkında müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık H.E.K. ifadesinde, "Nevzat ile mahalleden arkadaşız. Olay günü arkadaşlarla mahallede sohbet ederken yanımıza geldi. Bana üzerinde tabanca olduğunu söyledi. Ben de bakmak istedim. Bir otomobilin arkasına geçtik. Belindeki silahı bana verdi. Tetiğe bastım, patlamayınca tabancanın arızalı olduğunu söyledim. Nevzat tabancayı alıp emniyetiyle oynadı. Daha sonra ben aldım. Doldur boşalt yaparken tabanca bir anda patladı. Nevzat sonra yere düştü. Vurulduğunu anlayınca bir kamyonetin arkasına koyup hastaneye götürdük. Kastım yoktu tamamen kazayla oldu" dedi. Duruşmaya katılan Nevzat Demircioğlu'nun annesi Zehra Ayhan ise, "Oğlum ölmeden yaklaşık 2.5 ay önce kendisinin öldürüleceğini bana söyledi. Arkadaşlarının evin kapısına gelirse evde olmadığını söylememi istedi. Bu olaydan yaklaşık 15 gün önce oğlum Nevzat evde uyurken sanık ve arkadaşları evimize gelerek uyuşturucu aradı. Bana 'bizi sıkıştırıyorlar ne olur bulun yoksa bizim başımız sıkıntıya girecek' dediler. Daha sonra ben içinde bonzai ve ecstacy bulunan poşeti buzdolabının üzerindeki örtünün altında bulup diğer oğlumla sanığın arkadaşlarına gönderdim. Davacı ve şikayetçiyim" dedi.Tanık ifadelerini de dinleyen mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.