''16 Nisan'dan sonra Türkiye hedeflerine ulaşacaktır''

''16 Nisan'dan sonra Türkiye hedeflerine ulaşacaktır''

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Türkiye'de 94 yılda 65 Hükümet kuruldu. Vesayet odakları sürekli koalisyon hükümetleri ile geçmişte ülkeyi kararlığa gömdüler. İnşallah yeni sistemle 5 yılda bir tek başına iktidar olacak, bunu da milletimiz seçecek." dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması süreci kapsamında baba ocağı Çarşamba'da bir dizi programlar gerçekleştirdi.Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, AK Parti Samsun İl Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Erçal, Belediye Meclis ve ilçe teşkilat üyelerinin katıldığı programlarda Çarşamba Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası, Çarşamba Madeni Sanatkarlar Odası yönetimi ve üyeleri ile buluşan Milletvekili Köktaş, Ağcagüney Mahallesi'nde ve Abdullah Paşa Camii pasajında esnaf ziyareti yaparak hemşehrileri biraraya gelerek sohbet etti.Programlarında konuşmalar yaparak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgiler veren Milletvekili Köktaş, kendisine iletilen sorularada yanıt verdi.

TÜRKİYE AĞIR BEDELLER ÖDEDİ
AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren istikametini millettin çizdiğini belirten Milletvekili Köktaş, "Bugüne kadar milletimizden hiçbir gizlimiz-saklımız olmadı. Ne yaptıysak ülkemiz ve milletimiz için milletimiz ile birlikte yaptık. Fakat bu süreç içinde hizmetlerimizi yaparken bir takım vesayet odakları tarafından engellenmeye çalışıldı. Bu yüzden ülkemiz için yeni bir anayasanın ve sistem değişikliğinin şart olduğunu uzun bir süredir anlatmaya çalışıyoruz. Bakın 1960’tan beri bu mevcut sistemin Türkiye’ye ne kadar ağır bedeller ödettiğini hep beraber gördük. AK Parti iktidarından önceki bu karanlık yılları gençlerimiz hatırlamaz. 90’lı, 70’li, 60’lı yıllar Türkiye için kayıp ve karanlık yıllar oldu. 60’da bu vesayet odakları halkın yüzde 50 oyla seçtiği  ve Türkiye’ye yollar, çeşmeler, binbir türlü hizmeti yapan milletin adamı Menderes’e ve onun iktidarına darbe yaptılar iki bakanı ile birlikte hizmet adamını astılar.  Ondan sonra bununla da kalmadı bu vesayet odakları, Meclisin yetkilerini budadılar ve Türkiye ondan sonra iflah olmadı, sürekli koalisyon hükümetleri ile ülkeyi kararlığa gömdüler.

94 YILDA 65 HÜKÜMET
Cumhuriyetimizin kuruluşu 1923 yılından bugüne 94 yıl geçti. Her bir hükümet, 4 yılda bir hükümet kurulsa bugün 24. hükümet kurulacaktı. Ama bugün 65. Hükümet işbaşında. Yani 94 yılda 65 Hükümet. Bazı koalisyon hükümetlerinin bazıları 20 gün, bazıları 3 ay, bazıları 5 ay sürdü, milletin sorunları, dertleri, beklentileri hep ertelendi, hep ötelendi, bir başka bahara kaldı.Bakın Amerika’ya, kurulalı 228 yıl olmuş, 45 hükümet kurulmuş, her 5 yılda bir hükümet. Şimdi bu değişiklikle birlikte biz de aynısını olacak inşallah. 5 yılda bir hükümet kurulacak ve mutlaka tek başına iktidar olacak, bunu da milletimiz seçecek.Hükümeti de, meclisi de milletimiz seçecek. Hani diyorlarla tek adamlık geliyor diye nasıl bir anlayıştır milletin belirlediği bir sistemde tek adamlıktan söz edilebilir mi? Bunlar Adnan Menderes’e de tek adam dediler, diktatör dediler, Özal’a da aynısını yaptılar. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan için de aynısını söylüyorlar. Yalan bunlar. Onlar Türkiye'nin dünya da söz sahibi olmasını ilerlemesini ve büyümesini istemeyenlerdir. Her zaman söylüyoruz bu mesele Türkiye’nin beka meselesidir. İnşallah ülkemizle birlikte Samsunumuz da bu meseleyi omuzlayacak, 16 Nisan evet kararıyla neticelendirecek ve Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracaktır." diyerek sözlerine son verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.