1500 işçiden hükümete 'kıdem' mesajı

1500 işçiden hükümete 'kıdem' mesajı
Eskişehir'de 1500 işçi kıdem tazminatı düzenlemesini protesto etmek için yürüdü...

ESKİŞEHİR'de Türk-İş tarafından düzenlenen yürüyüşe yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Türk-İş Bölge Temsilcisi Nejat Kılıç, "Kıdem tazminatı hakkının ortadan kaldırılması niyeti ısıtılıp işçinin karşısına çıkartılıyor. Hiç kimse bu hakka el uzatmaya kalkışmasın" dedi.

Türk-İş'e bağlı çeşitli sendikalara üye işçiler akşam saatinde Alaadin Parkı'nda toplanarak İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçti. Çeşitli sloganlar atan işçiler zaman zaman durdukları yerde zıplayarak, 'Dünya yerinden oynar işçiler birlik olsa' sloganı attı. Porsuk Bulvarı'na kadar yürüyen kalabalığa hitaben Türk-İş Bölge Temsilcisi Necat Kılıç konuşma yaptı, Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi olayına tepki göstererek, "Özgecan kızımızın hunharca katledilmesinin üzüntüsünü yaşadığımızı, insanlık ayıbı olduğunu ve hepimizi mahcup etiğinin bilinmesini istiyoruz. Ailesi ve yakınlarına sabırlar diliyor bu canilerin de layık oldukları cezayı çektirecek, caydırıcı yasal düzenlemelerin de bir an önce yürürlüğe sokulmasının elzem olduğunu vurgulamak istiyorum" dedi.

Türk-İş Bölge Temsilcisi Nejat Kılıç, sendika olarak alanlarda olduklarını ifade ederek şöyle konuştu: "Türk-İş sokağa çıkıyorsa tehlike var demektir. Niyetimiz kamuoyunu rahatsız ve huzursuz etmek değildir Bugün hazırlığı yapılan yasal düzenlemelerin, hem bugün çalışanlara hem de gelecekte çalışmak mecburiyetinde olan çocuklarımıza çok büyük hak kayıpları getirecek olan yasal düzenlemeler hakkında kamuoyu bilgilendirmek hem de düzenlemeyi yapmak isteyen siyasileri uyarmak, germeyen gözleri, işitmeyen kulaklarını açmak için buradayız. Kıdem tazminatı hakkının ortadan kaldırılması niyeti, ısıtılıp işçinin karşısına çıkartılıyor. Algı yönetimi yapılıyor. Kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor. Kıdem tazminatı işçi sınıfına gelecek nesillere devredilmek üzere emanet edilen bir haktır. kimse ama hiç kimse bu hakka el uzatmaya kalkmasın." İşçiler yapılan konuşmaların ardından çeşitli sloganlar atıp dağıldı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.