150 YILLIK HİLAL-İ AHMER'İN ANISINA

150 YILLIK HİLAL-İ AHMER'İN ANISINA
Türk Kızılay'ı Canik Şube Başkanlığı Gönüllüleri ile beraber İnönü İlkokulu bahçesinde Yavuz selim Mahallesi Mehteran takımının yaptığı gösteri ile öğrencileri coşturdu.

Türk Kızılay'ı Gönüllü annelerinin yaptığı bazlamalar öğrencilere dağıtılırken, Büyük coşku ile kutlanan Türk Kızılay’ı haftası programı sırasında Türk Kızılay Kan Merkezi ekibi kan alımı yaptı. İnönü İlkokulu öğrencilerinin velileri ve çevre okulların velileri ile kan alımı yapıldı. Ayrıca okul öğrencileri yaptıkları çalışmaları sergilediler.29 Ekim 4 Kasım arasında kutlanan Türk Kızılay’ı haftası münasebeti ile birçok okulda faaliyetleri sürüyor. Öğrencilerin Türk Kızılay’ın yaptığı faaliyetleri görsel olarak yaşayarak öğrenmesi sağlandı. Ayrıca Canik Özel Eğitim Uygulamalı Okulu öğrencileri işe güne damgasını vurdu.

‘GÖREVİMİZİN BİLİNÇİNDEYİZ’

Günün anısına konuşan Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Yönetimi Kurulu Başkanı Hatice Örs,”150 Yıllık çınarın bir ferdi olarak Türk Kızılay haftasını coşkuyla kutluyoruz. Biz Türk Kızılay Canik Şubesi olarak Okullarımızla iççice çalışmaktayız. İlçemizde tüm okulları ziyaret ederek ortak faaliyetler yapıyoruz. Bu günde Canik İnönü ilkokulunda haftamızı kutlayarak zihinlerde iz bırakıyoruz. Canik Şubesi olarak Türk Kızılay’ı haftası münasebeti ile değil her zaman çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz. Yapacağımız birçok projemiz var. Bu projeleri gerçekleştirmeye çalışacağız. Bu arada faaliyetimize katılan Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta’ya, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı ve ekibine, bazlama yapan gönüllülerimize, Yavuz selim Mahallesi Mehteran takımına, bizleri ağırladıkları için İnönü İlkokulu Müdürüne, Öğretmelerine ve Öğrencilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘TÜRK KIZILAY'I GÜÇLÜ BİR KURULUŞ’

Türk Kızılay’ının 150 yıldır insanlara yardım elini uzattığını kaydeden Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta,"  Türk Kızılay’ı önemli bir görev yapmaktadır. Bugün burada katıldığımız kan bağışı çalışması bunlardan sadece birisidir. Kan bağışı hayat kurtarır. Bu bilincin toplumun her kesimine kazandırılması önemlidir. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin bu bilinçle yetişmeleri için bu tür etkinliklerin en önemli faydasıdır. Organ bağışı ve kan bağışı konusunda henüz istenilen düzeyde değiliz. Bu tarz etkinliklerle toplumsal bilinci yükselterek istenilen bağışçı sayılarına ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Çalışmada emeği geçen herkesi ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.

MÜDÜR’DEN TÜRK KIZILAY'INA TEŞEKKÜR

Yaptıkları faaliyetten dolayı Canik Türk Kızılay'ına teşekkür eden İnönü İlkokulu Müdürü Mustafa Gram,” En iyi öğrenme şekli yaşayarak öğrenmektir. Bu gün öğrencilerimiz Türk Kızılay'ının yaptığı faaliyetlerle bu ulu çınarı unutmayacaklar ve unutturmayacağız ” diye konuştu.

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.