Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

15 TEMMUZ GERÇEĞİ

15 Temmuz 2016 Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından özel bir televizyon kanalında canlı yayına bağlanarak vatanseverlerin meydanlara davet etmesi sonucu, darbenin püskürtülmesiyle  ”vatan sevgisi imandadır” sözü bir darbe girişiminden nasıl kurtulduğumuzun günüdür. Aradan 4. Yıl geçti. Dün gibi hatırlıyorum.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haberini alan bütün vatanseverler meydanlara indi. 
Bu arada meydanlarda vatan hainleri durumu gözlemek ve kendilerini gizlemek için herkesten önce yerlerini almışlardı. Ama hepsi toplumda bilindikleri için kendilerini tek tek ele veriyordu. Nitekim sonraki günlerde kaçanı kaçtı, yakalananı yakalandı. 

Geceni akışı şu şekilde devam etmişti:

22:00 de, Genel Kurmayda bir hareketlilik yaşandı. Silah sesleri duyulmasıyla cuntacıların kullandığı bir helikopter tarafından dışarıda bulunan insanların üzerine sıkılarak bombalara maruz kalındı. Hain darbeci askerlerden oluşan bir grup İstanbul'da Boğaz geçiş köprülerini geçişe kapatmaya kalkıştı.

23:05 de, Başbakan Binali Yıldırım bir özel televizyonda telekonferans yoluyla yayına bağlanarak bir kalkışma girişiminin olduğunu belirterek kalkışmaya izin verilmeyecek dedi.

00:00 da, Güvenlik kuvvetlerince darbeyi kimlerin yaptığına dair ilişkin yapılan açıklamalarda; "Hain cuntacı askerler tarafından ve ordu içerisindeki Fethullahcı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu subaylar tarafından  yapılmaya çalışıldığı anlaşıldı. 

00:11 de, Marmaris'te bulunan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi suikast ihtimaline karşı Cumhurbaşkanlığı korumaları ve güvenlik güçleri tarafından güvenli bir bölge için Atatürk Havaalanına doğru hareket ettiler.

00:13 de, TRT' de sahte darbe girişimine dair cuntacı askerler tarafından Yurtta Sulh darbe bildirisini okunuyordu. 

00:26 de, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan Hande Fırat'ın sunduğu haber programına telekonferans yoluyla bağlanarak askeri kalkışmaya tepki göstermesiyle vatandaşlarını meydanlara davet etti. 

01:01 de, Ankara Emniyet Müdürlüğü savaş uçağı ve helikopterlerin saldırısına uğradı.

02.00 Hain kalkışmayı gerçekleştiren cuntacı askerlerin Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) 'na yönelik işlem başlatılarak gözaltına alınmaya başlandı.

02:20 de, Ankara Emniyet Müdürlüğü, ikinci defa savaş uçağı ve helikopter tarafından saldırıya uğradı. Darbe girişiminde bulunanların havadan saldırısı sonucu Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan saldırı sonucu 17 polisimiz şehit oldu. Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT Kampüsü'nde görevli 2 personelimiz de şehit oldu. Gölbaşı Savcılığı Ankara'daki saldırılarda 42 kişinin öldüğünü açıkladı. Yapılan açıklamada çoğu polis 42 kişinin öldüğü 60'a yakın kişinin de yaralandığı bildirildi.

02:30 da, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne girmeye çalışan bölücü terör örgütü FETÖ mensubu 3'ü Rütbeli 13 asker gözaltına alındı. Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde 6 sivil ölerek çok sayıda yaralı getirildi. Yaralı sayısının 100'e yakın olduğu bunlardan bazılarının durumunun ciddi olduğu belirtildi. Ölümlere ateşli silahlardan çıkan mermilerin yol açtığı belirtildi.

02:42 de, TBMM'ye havadan ateş açılması ve bombalanması sonucu polis memurlarının yanında meclis çalışanları da yaralandı.

03:00 da, TRT'nin yeniden normal yayına dönmesiyle TRT Genel Müdürlüğü binasını ele geçirmeye çalışan FETÖ mensubu askerler ve yardımda bulunan TRT çalışanları hakkında işlem başlatılarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 42 kişi gözaltına alındı.

03:20 de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'a geldi.

04:00 da, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı darbe girişiminde bulunan terör örgütü FETÖ/PDY irtibatlı yargı görevlilerinin yanında sözde hain "Yurtta Sulh Komitesi" mensubu askerler hakkında gözaltı kararı verildi.

06:30 da, Darbe girişiminde bulunan FETÖ mensupları TÜRKSAT'ı bombalayarak, askeri helikopter Özel Harekat Polislerince Gölbaşı’nda düşürüldü.

06:52 de, Genel Kurmay Başkanlığı’ na vekaleten 1.Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar atandı.

07:28 de, 3.Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar Erzincan'da gözaltına alındı.

07:50 de, Fethullahcı Terör Örgütü üyesi 29 albay ve 5 general, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

08:17 de, Ege Ordu komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, İzmir'de gözaltına alındı.

08:32 de, Vatansever askerlerimiz, Ankara Akıncı 4.Ana Jet Üs Komutanlığı’na operasyon düzenleyerek Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'ı kurtardı.

08:36 da, Jandarma Genel Komutanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Timi tarafından ele geçirildi.

09:40 da, Genel Kurmay Başkanlığı’nda bulunan yaklaşık 200 er ve erbaş silahsız bir şekilde teslim oldu. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Muhabere ve Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil hakkında vatana ihanet suçundan işlem başlatıldı.

10:07 de, Genel Kurmay Başkanlığında saat 9:40'daki yaşanan operasyonda 200 kişi polise teslim oldu. Sonrasında 700 er ve erbaş daha silahlarını bırakarak teslim oldu, böylece toplam teslim olan sayısı 900 kişiyi buldu.

10:15 de, Bingöl 49.Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman ile Bolu 2.Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer göz altına alınarak adli mercilere teslim edildi.

10:59 da, İçişleri Bakanlığı, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstemi görevden aldı.

12:04 de, Özel Harekat polislerinin operasyon düzenlediği Jandarma Genel Komutanlığı binasında 200 Fethullahçı terör örgütü mensubu asker daha gözaltına alındı.

12:57 de, Tümgeneral Suat Murat Semiz, 1.'nci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Dursun Pak ile JFAC Komutanı Tuğgeneral Recep Ünal gözaltına alındı.

20:02 de,Akıncı 4. Ana Jet Üssündeki FETÖ darbesine yönelik operasyon sona erdi.

20:50 de, Ankara Akıncı 4.Ana Jet Üssünde yürütülen FETÖ darbesine yönelik operasyonda Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mehdi kurtarıldı.

21:57 de, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tüm ağır ceza cumhuriyet başsavcılıklarına yazı göndererek," aynı örgüte üye oldukları değerlendirilen "idari yargı ve adli yargıda görev yapan toplam 2 bin 745 hakim ve savcının gözaltına alınması ve haklarında soruşturma yürütülmesi istenmişti.

Süreç sonrasında kamuoyu ile paylaşılarak devam etti.  Bugün 4. Yılındayız, hala aynı hızla darbecilere yönelik mücadele kapsamında çalışmalar devam ediyor ve sonuna kadar da devam edecek….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR