15 GÜNLÜK IRAKLI BEBEK YATAĞINDA ÖLÜ BULUNDU

15 GÜNLÜK IRAKLI BEBEK YATAĞINDA ÖLÜ BULUNDU
SAMSUN'da oturan 9 çocuklu Iraklı ailenin 15 günlük Nenni Ganim Ahmed isimli bebeği geçtiğimiz cuma sabahı yatağında ölü bulundu.

Irak'ta yaşayan 43 yaşındaki Ganim Ahmed Salih, geçen 29 Aralık'ta eşi 35 yaşındaki Sekine Abbas Muhammed ile 9 çocuğu ve 1 torununu mülteci olarak Samsun'a gönderdi. Kendisi ise damadıyla birlikte otomobillerini satmak için Irak'ta kaldı. Aile İlkadım İlçesi Fatih Mahallesi'nde 3 katlı bir binanın 2'nci katına 350 lira kira ile yerleşti. Ekonomik açıdan güçlük çeken aile, evlerinde soğuktan korunmak için elektrikli ısıtıcı kullanmaya başladı.

Anne Sekine Abbas Muhammed, geçtiğimiz cuma sabahı saat 06.00'da kalkıp çocuklarını kontrol etti. Ancak 15 günlük Nenni Ganim Ahmed isimli bebeğini yatağında hareketsiz şekilde buldu. Uyandırmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Bebeğin öldüğünü fark eden aile, durumu mahalle muhtarına bildirdi. Muhtar da polisi aradı. Olay yerine gelen polis, ailenin ifadesine başvurdu. Bebeğin cesedi daha sonra otopsi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Trabzon'dan geri gelen bebeğin cesedi, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Nenni bebeğin cesedi 3 gündür morgda beklerken, ailenin yetkililere, "Biz burada hiçbir yer bilmiyoruz. Durumumuz da iyi değil. Bebeğimizi defnetmek için yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.