110 ortaokul öğrencisinden oluşan orkestra İstiklal Marşı'nı seslendiriyor

110 ortaokul öğrencisinden oluşan orkestra İstiklal Marşı'nı seslendiriyor
Antalya’da ortaokul öğrencilerinden oluşan 110 kişilik orkestra her hafta başında İstiklal Marşını canlı performansla seslendiriyor.

Müzik öğretmenin girişimleriyle oluşturulan orkestra şehirde daha büyük organizasyonlarda da görev almak istiyor. 

Muratpaşa’da bulunan Kocademir Ortaokulu öğrencileri her hafta canlı İstiklal Marşı performansıyla ders başı yapıyor. Öğrencilerden oluşan koro yanlarında getirdikleri gitar ve keman gibi enstrümanlarını çalıyor. Diğer öğrenciler ise koro eşliğinde marşı okuyor. Yaklaşık 4 yıldır okulda devam eden koro artık bir gelenek haline gelmiş. Daha önce 30-40 öğrencinin yer aldığı koro her geçen yıl biraz daha büyüyor. Okulun Müzik Öğretmeni Ramazan Duran’ın verdiği bilgiye göre; bu sayı 110 kişiye kadar ulaşmış. 

Projenin mimarı olan Müzik Öğretmeni Ramazan Duran, bu çalışmanın öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkararak motivasyonlarını artırdığını söyledi. Koroda yer alan öğrencilerin derslerinin de çok iyi olduğunu ifade etti. Amaçlarının hem öğrencilerin milli duygularının pekişmesini sağlamak hem de öğrencinin özgüvenini arttırmak olduğunu ifadeden Duran, “Korodaki öğrenciler diğerlerine de örnek oluyor. İlerleyen günlerde büyük bir pop müzik korosu oluşturmak için çalışıyoruz.” dedi. 

Okul Müdürü Tolga Çakmaklı da öğrencilerin böyle bir çalışmanın içinde olmasından hayli memnun. Çakmaklı, öğrencilerin bu şekilde yeteneklerini sergileme imkanı yakaladığını ifade ediyor. Öğrenciler İstiklal Marşını seslendirdikten sonra öğretmenleri eşliğinde sınıflara geçip ders başı yapıyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.