100 YILLIK ROTA İZLENDİ

100 YILLIK ROTA İZLENDİ
Dünyanın en büyük çıkarma gemisi olan yerli ve milli gemi TCG BAYRAKTAR (L-402), 100 yıllık Bandırma Vapurunun rotasını takip ederek Samsun'a çıkarma yaptı.

Türkiye İç Denetim Enstitüsü'nün 2 yılda bir düzenlediği Gelecek Zirvesi; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu müfettişi sıfatıyla Samsun’dan başlattığı İstiklal Harbi'nin 100. yıldönümünde “Güneş Ufuktan Gelecek Umuttan Doğar” teması ile Samsun’da düzenleniyor.

mansettt-5.jpg

GÜNEŞ UFUKTAN GELECEK UMUTTAN DOĞAR
Cumhuriyet tarihinde önemli rol oynayan şehirlerde iki yılda bir düzenlenen zirve için 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda İstanbul'dan hareket eden TCG BAYRAKTAR'ın yolculuğuna Türkiye'nin farklı şehirlerinden 100 üniversite öğrencisi, 20 Deniz Harp Okulu öğrencisi ve 38 akademisyen eşlik etti. İstiklal Harbi'nin 100.yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlik kapsamda gemide yer alan öğrenciler ve akademisyenlere gemide yaşam döngüsü ve güvenlik önlemleri ile ilgili brifingler de verildi. Heyet bugün Samsun'da gün boyunca konuşmalar, paneller, sunumlar ve gösteriler düzenleyecek. 

mansettt-4.jpg

BANDO EŞLİĞİNDE ATATÜRK ANITINA YÜRÜDÜLER
Gelen heyet Tütün İskelesi'nde OMÜ öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılandı. Tütün İskelesi'nde hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından heyet 19 Mayıs Lisesi Bando Ekibinin de eşlik ettiği yürüyüşle Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Burada düzenlenen tören ile Türkiye İç Denetim Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Murat Çağlar Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra açıklamalarda bulunan Çağlar, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitleri anmak için Samsun'da olduklarını söyledi. Çağlar'ın konuşmasının ardından heyet Bandırma Vapuru'na ziyarette bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.