100. YILA ÖZEL FLÜT VE PİYANO RESİTALİ

100. YILA ÖZEL FLÜT VE PİYANO RESİTALİ
Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihi olan 19 Mayıs 1919’un 100. yılına ithafen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuarı ‘nda Flüt ve Piyano Resitali gerçekleştirildi.

OMÜ Devlet Konservatuarı Konferans Salonu’nda gerçekleşen resitale öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Flütte Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seyhan Bulut piyanoda ise Samsun Devlet Opera ve Bale sanatçısı Anna Tarakanova ‘nın yer aldığı konser dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.Dinletinin açılış konuşmasını ve kısa anlatılarını gerçekleştiren Doç. Dr. M. Özgü Bulut, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100.yılına ithafen gerçekleştiren konser olması ve ayrıca geçmişten geleceğe Türk bestecilerinin eserlerinin yer alması sebebiyle önem taşıdığını dile getirdi. 

dsc_0023.jpg dsc_0005-001.jpg

Resitalde Muammer Sun’dan “Küçük Bir Öykü”, Onur Özmen’den “Yalnız Bir Su Sineği”, Memduh Özdemir’den  “Yemen Türküsü”, İlke Karcılıoğlu’dan “Sa-na-ne”, Yusuf Yalçın’dan “Sultanyegah Sirto”, Ebru G. Canbey’den “Geyşanın Hüznü”, Mesruh Savaş’tan “Hamsi in Chicago”, Yusuf Yalçın’dan “Şehnaz Longa, Katibim ve Nihavent Longa”, anonim eser olan “Tepebaşı Horon” eserleri flüt ve piyano eşliğinde müzikseverlerle buluştu. Konser sonrası Doç. Dr. Seyhan Bulut ve Anna Tarakanova dinleyenlere teşekkür etti.

dsc_0015.jpg dsc_0020.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.