100. YIL İFTARI

100. YIL İFTARI
Samsun Valisi İbrahim Şahin, Türk Kızılayı'nın kuruluşunun 100'ncü Yılı dolayısıyla Türk Kızılayı Samsun Şubesi tarafından Anakent Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Burada konuşan Vali Şahin, "Türk Kızılayı özellikle son 15 yılda ciddi ataklar yaptı" dedi.

Türk Kızılayı Samsun Şubesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine Vali İbrahim Şahin, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Habip Demirel, yönetim kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. 

BİZLER BÜYÜK BİR AİLEYİZ
Bir konuşma yapan Türk Kızılayı Genel Sekreteri Ayşe Genç, "Milli mücadelemizin başladığı Samsun’da kuruluşumuzun 100. Yıl dönümümüzü kutluyoruz. Samsun şubemizle gurur duyuyoruz. Türk Kızılayımız bir yardım eli olarak insani yardım kuruluşu olarak merhameti ile tüm dünyada hala çok etkindir. Bizler büyük bir aileyiz. Bu iftar yemeğinin hayırlara vesile olmasını diliyor, sizleri saygı ile selamlıyorum" dedi.Türk Kızılayı'nın özellikle son 15 yıldır ciddi ataklar yaptığını söyleyen Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, "Çok güzel işler yapıyor. Sadece Türkiye’de değil, Türkiye dışında mazlum coğrafyaya giderseniz amblemini çokça görürsünüz. Onun için Kızılayla ilgili ne yapsak azdır. Bizim eski akıl ve ruh hastalıkları hastanemiz var. Orayı sağlık müzesine dönüştüre bilirmiyiz diye düşüncemiz vardı. Zaten Kızılayımızın böyle bir faaliyeti varmış inşallah Kızılay orasını sağlık müzesine dönüştürür. Sonucunda da Samsun’a güzel bir eser kazandırırız. Türk Kızılay kampımız var, şuan kamp atıl bir şekilde durmaktadır. Bu kampın elden geçirilerek kızılayın kullanımına sunulursa, orada bir takım konferanslar, paneller, toplantı salonları olursa Kızılay'ın faaliyetlerinde aktif bir rol alır. Güzel bir kan merkezi binası bitirildi. Özellikle Kızılay'da çalışan arkadaşlarımı kutluyorum. Samsun ekibi yoğun bir şekilde çalışıyor. Donör lafını çok seviyorum. Sizler bizim kan bankamızsınız. Özellikle sizlere çok teşekkür ediyorum. Şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.Konuşmaların ardından Vali Şahin, Türk Kızılayı Genel Sekreteri Ayşe Genç’e günün anısına bandırma vapuru maketi hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.