10 bin öğrenciye çevre ve afet eğitimi verildi

10 bin öğrenciye çevre ve afet eğitimi verildi
İzmir'de çevre ve doğal afetler konusunda çocukları bilinçlendirmek için eğitim programları düzenleyen Karşıyaka Belediyesi, eğitim yılının ilk yarısında 10 bin öğrenciye ulaştı.

Çocuklara deprem ve afet anında ne yapacakları, çevreyi korumak için nasıl bir yol izleyecekleri uygulamalı olarak anlatıldı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bilinçli ve duyarlı bir nesil yetiştirmek için eğitimlerimiz sürecek.” dedi.

Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından, 22 okulda yaklaşık 4 bin öğrenciye çevre bilinci aşılandı. Okulları tek tek ziyaret eden ekipler, 4. sınıf öğrencilerine görüntüler eşliğinde eğitim verdi. Çevre kirliliğinin önlenmesi, doğal kaynakların önemi, ambalaj ve elektronik atıkların geri kazanımı, kullanılmış bitkisel atık yağlar, atık piller ve enerji tasarrufu gibi konularda bilgi aktarıldı. Doğal afetlere karşı da öğrencileri bilinçlendiren belediye, Doğal Afetler Simülasyon Eğitim Merkezi bünyesinde ilk yarıyılda 6 bin öğrenci ve 300 öğretmene uygulamalı eğitim verdi. Eğitimlere katılan öğrenciler deprem, sel veya yangın gibi afet anlarında kendilerini ve çevrelerini koruyabilecekleri teknikler konusunda bilinçlendi.

Başkan Akpınar, “Bilinçli nesiller yetiştirmek için yerel yönetimler olarak bizlere düşen görev ve sorumlulukları yerine getiriyoruz. Çevreye zarar vermek, doğayı katletmek ve doğal dokuyu zedelemek, son yıllarda karşımıza çıkan en hayati sorun. Gelecek nesillerin çok daha bilinçli olmasını, doğal mirasımıza sahip çıkmasını istiyoruz. Aynı şekilde doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak için de üstün gayretli çalışmalar yürütüyoruz. Her iki hayati konuda da çocuklarımızı bilinçlendirmek için eğitim faaliyetlerimizi sürekli hale getireceğiz.” dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.