10 Ay Sonra Annesine Gözaltı

10 Ay Sonra Annesine Gözaltı
Samsun'un Canik ilçesinde geçen yıl restoranda bir kişinin silahla öldürülmesiyle ilgili tutuklanan sanığın annesinin de aralarında bulunduğu 4 kişi daha gözaltına alındı.

 

ÖZEL HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ
SAMSUN'da lokantada yemek yiyen 37 yaşındaki Umut Şimşek'i tabancayla 6 el ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 17 yaşındaki A.A.'yı cinayete azmettirdiği iddiasıyla annesi ve 3 kişi gözaltına alındı.Olay 10 ay önce Canik İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde meydana geldi. Umut Şimşek, kız arkadaşı ile birlikte bir lokantanın balkon bölümünde yemek yerken, lokantaya gelen A.A. adlı genç elindeki tabancayı Şimşek'e doğrultup 6 el ateş ederek olay yerinden kaçtı. Vücuduna isabet eden mermilerle ağır yaralanan Umut Şimşek, kaldırıldığ özel hastanede öldü.

"CİNAYETE AZMETTİRME" İDDİASI
Geçen yıl temmuz ayında Umut Şimşek'in (37) bir restoranda uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesiyle ilgili A.A'nın tutuklanmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, soruşturmayı sürdürdü.Polis, A.A'nın annesi S.A. (39) ile O.A. (23), U.Y. (25) ve A.A.Y'yi (27) "cinayete azmettirmek" iddiasıyla kent merkezinde gözaltına aldı.Şüpheliler, Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Samsun'un Canik ilçesinde 13 Temmuz 2016'da bir restoranda kız arkadaşıyla yemek yiyen Umut Şimşek'in yanına gelen A.A, 6 el ateş ederek kaçmıştı. Şimşek kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmiş, kısa süre sonra yakalanan A.A. ise tutuklanmıştı. A.A. hakkında "kasten öldürmek" iddiasıyla dava açılmıştı.AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.